Grönsaksgryta med chili
Grönsaksgryta med chili
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Grönsaksgryta med chili

En läcker vegetarisk rätt.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citrongräspuré
  • 1 tsk hackad färsk röd chili
  • 2 -3 tsk tamarindpasta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • Saften av 1 stor lime
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lök, grovhackad
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 2 sötpotatisar, skalade och skurna i 1 cm bitar
  • 4 msk hackad, färsk koriander Crème Fraiche och plattbröd (eller liknande), till servering
  • 2 röda paprikor, skurna i bitar
  • 410 g kikärtor på burk, avrunna
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek chili, ingefära, vitlök och lök i ett par minuter för att få färg.
  • 2. Tillsätt sötpotatis, paprika och kikärtor och rör om ordentligt. Tillsätt slutligen citrongräspuré, tamarind, limejuice och socker, krydda och rör om ordentligt. Töm ner i din Crock-Pot, sätt på locket och koka i 4-5 timmar på Låg inställning eller 3-4 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är mjuka.
  • 3. Efter den tiden, tag bort locket och koka i ytterligare 15 minuter, för att låta lite av vätskan att ånga bort, rör om ibland.
  • 4. Skeda över i en stor skål och rör ner hackad koriander. Servera i skålar med en stor klick crème fraîche, lite extra koriander och plattbröd.