En läcker vegetarisk rätt.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citrongräspuré
  • 1 tsk hackad färsk röd chili
  • 2 -3 tsk tamarindpasta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • Saften av 1 stor lime
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lök, grovhackad
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 2 sötpotatisar, skalade och skurna i 1 cm bitar
  • 4 msk hackad, färsk koriander Crème Fraiche och plattbröd (eller liknande), till servering
  • 2 röda paprikor, skurna i bitar
  • 410 g kikärtor på burk, avrunna
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Stek chili, ingefära, vitlök och lök i ett par minuter för att få färg.
  • Tillsätt sötpotatis, paprika och kikärtor och rör om ordentligt. Tillsätt slutligen citrongräspuré, tamarind, limejuice och socker, krydda och rör om ordentligt. Töm ner i din Crock-Pot, sätt på locket och koka i 4-5 timmar på Låg inställning eller 3-4 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är mjuka.
  • Efter den tiden, tag bort locket och koka i ytterligare 15 minuter, för att låta lite av vätskan att ånga bort, rör om ibland.
  • Skeda över i en stor skål och rör ner hackad koriander. Servera i skålar med en stor klick crème fraîche, lite extra koriander och plattbröd.

Diskussion om Grönsaksgryta med chili

2 tankar om “Grönsaksgryta med chili

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Aubergine Rollatini

schedule8-10 timmar på låg

4 / 5. 1

Chili sin carne

schedule5-8 timmar på låg

4 / 5. 86

Tomat-och basilikasoppa

2 / 5. 1

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept