Het kyckling med ris och bönor + en smaskig grön sås = hälsosam måltid som du kan dela upp på hela veckan!
Foodprep: Att göra mat i förväg och portionera ut den så att du kan äta den till flera luncher och / eller middagar.
Det kommer förmodligen inte som en överraskning att vi tycker att det är mycket användbart att använda en Crock-Pot Express för detta recept och/eller foodprep i allmänhet.
Men som alltid, om du inte har en Express så är det inget problem. Du kan även laga rätten i den vanliga Crock-potten.
Receptet kommer från Pinch of Yum
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg kycklingbröst
- 1 burk konserverade tomater
- 2,5 dl långkornigt vitt ris (quinoa fungerar också)
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk olja
- Kryddor som kummin, chilipulver, vitlökspulver och cayenne (tacokryddor fungerar också)
- 0,5 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Dela kycklingen i mindre bitar.
- Placera ris, vatten, tomater, salt och olja i grytan och blanda väl.
- Placera kycklingbitarna på toppen och strö generöst med dina favoritkryddor och lite salt.
- Starta Expressen på manual på högt tryck i 7-8 minuter. Släpp sedan ut ångan via snabbventilen innan du öppnar locket.
- Ta bort kycklingen. Blanda ner de svarta bönorna (och kanske lite sunshine-sås) med riset.
- Foodprep: Dela upp riset och bönorna i 4-6 portionsburkar. Toppa vardera med en bit kyckling. Strö med koriander och ringla såsen över med en sked.
Diskussion om Het kyckling med ris
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Madrasgryta
schedule6-7 timmar på låg
Krämig chilikyckling
schedule6-7 timmar på låg
Tex-Mex kalkon-wraps
schedule7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept