
“Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock-Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en Crock-Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag.”
Recept och foto: Diana Dontsova
10 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,2 kg högrev
- 3 morötter
- 2 lökar
- 5 vitlöksklyftor
- En halv röd chili
- 2 msk tomatpuré
- 3-4 dl rödvin
- 3 msk kalvfond
- Paprikapulver
- Färsk oregano
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Krydda och klappa köttet ordentligt med paprikapulver, salt och peppar. Lägg det i din Crock-Pot.
- Blanda marinaden: 3-4 dl rödvin, tomatpuré, kalvfond och peppar. Häll den över köttet.
- Skala grönsakerna, dela lök och morötter men behåll vitlöksklyftorna hela. Lägg ner i grytan tillsammans med oregano. Avsluta med att hälla över en skvätt rödvin.
- Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7-8 timmar (tills köttet blir mört).
Diskussion om Högrev i vin och örter
10 tankar om “Högrev i vin och örter”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Spansk chorizogryta
schedule7h

Asiatiskt fläskkött

Lammtagine
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Jag är en ny användare av Crock Poten men hunnit använda detta recept 2 gånger för att jag är så nöjd med resultatet. Däremot har jag aldrig riktigt förstått vilken av alla knappar på Crock Poten som jag ska välja till den låga värmen i 7-8 timmar. Eftersom det luktar gått under tillagningen utgår jag från att ventilen ska vara öppen?
Hej!
När du ska välja den långsamma tillagningen så trycker du först på knappen slowcooking sen på LOW (temperatur)
Ja ventilen ska vara öppen när du använder slowcookingfunktionen.
Kan man göra detta recept även i crockpot-express?
Ska man dela kötten någonting i mindre bitar?
Ja, du kan köra den på Meat/Stew i 45 min. Eller så kan du köra den på slowcooking-funktionen.
Är det 2dl rött vin det ska vara eller 3-4dl ? Det står olika i instruktionerna jämfört med listan av ingredienser.
Hej!
Det ska vara 2 dl vin i marinaden och en “skvätt” i grytan (punkt 3). Så sammanlagt ung 3 dl.
Ska testas idag!
Väldigt gott! Tack för receptet!
hur mycket färsk oregano? 🙂
Klipp i en halv kruka och klipp sedan lite över.