“Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock-Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en Crock-Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag.”

Recept och foto: Diana Dontsova

10 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg högrev
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • En halv röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 dl rödvin
  • 3 msk kalvfond
  • Paprikapulver
  • Färsk oregano
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Krydda och klappa köttet ordentligt med paprikapulver, salt och peppar. Lägg det i din Crock-Pot.
  • Blanda marinaden: 3-4 dl rödvin, tomatpuré, kalvfond och peppar. Häll den över köttet.
  • Skala grönsakerna, dela lök och morötter men behåll vitlöksklyftorna hela. Lägg ner i grytan tillsammans med oregano. Avsluta med att hälla över en skvätt rödvin.
  • Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7-8 timmar (tills köttet blir mört).

Diskussion om Högrev i vin och örter

10 tankar om “Högrev i vin och örter

  1. Christian Wikström
    Christian Wikström says:

    Jag är en ny användare av Crock Poten men hunnit använda detta recept 2 gånger för att jag är så nöjd med resultatet. Däremot har jag aldrig riktigt förstått vilken av alla knappar på Crock Poten som jag ska välja till den låga värmen i 7-8 timmar. Eftersom det luktar gått under tillagningen utgår jag från att ventilen ska vara öppen?

  2. Crock-Pot says:

    Hej!
    När du ska välja den långsamma tillagningen så trycker du först på knappen slowcooking sen på LOW (temperatur)
    Ja ventilen ska vara öppen när du använder slowcookingfunktionen.

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Klassiska köttbullar

schedule10m

4 / 5. 64

Älggryta

scheduleFörberedelsetid: ca 10 min Tillagningstid: 35 min

3.7 / 5. 11

Krämig köttfärssoppa

schedule9h

4 / 5. 59

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept