
Detta är en tomatbaserad indisk gryta, med mycket smak som ger en riktig kick. Receptet har utvecklats över tid och har blivit en riktig favorit i min familj. Det passar bra att laga mycket så att man kan frysa in och ta fram eftersom man är sugen. Om du föredrar en mildare gryta kan du lägga till yoghurt och/eller minska på currypastan.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl mjöl
- 800g fläskkött, skuret i 3 cm tärningar
- 2 matskedar olivolja
- en stor gul lök, grovt hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 matsked fint riven ingefära
- En lång röd chili, halverad längs med
- 1 msk indisk madras currypasta
- 400g burk tärnade tomater
- 1 dl vatten
- 4 kardemummakärnor, krossade
- 1 kanelstång
- 8 lime- eller curryblad
- 2 dl kokosmjölk
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Tillsätt köttet och skaka om.
- Bryn lök och kött i en stekpanna.
- Tillsätt chili och currypasta i stekpannan, rör om och lägg i slowcookern.
- Tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten, kardemumma, kanel och curryblad till slowcookern. Blanda. Koka med lock högt i 3 timmar eller lågt i 6 timmar.
- Servera med curry, naanbröd, basmatiris, korianderblad, mango chutney och limeklyftor.
Diskussion om Indisk gryta med fläskkött
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Kryddiga julrevben
schedule7-8 tim på låg

Köttfärsgryta med mycket grönsaker
schedule6h

Lammtagine
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept