Indisk gryta med fläskkött
Indisk gryta med fläskkött
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Indisk gryta med fläskkött

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Detta är en tomatbaserad indisk gryta, med mycket smak som ger en riktig kick. Receptet har utvecklats över tid och har blivit en riktig favorit i min familj. Det passar bra att laga mycket så att man kan frysa in och ta fram eftersom man är sugen. Om du föredrar en mildare gryta kan du lägga till yoghurt och/eller minska på currypastan.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 dl mjöl
  • 800g fläskkött, skuret i 3 cm tärningar
  • 2 matskedar olivolja
  • en stor gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 matsked fint riven ingefära
  • En lång röd chili, halverad längs med
  • 1 msk indisk madras currypasta
  • 400g burk tärnade tomater
  • 1 dl vatten
  • 4 kardemummakärnor, krossade
  • 1 kanelstång
  • 8 lime- eller curryblad
  • 2 dl kokosmjölk
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Uppvärmt naanbröd, basmati-ris, korianderblad, mangochutney och limeklyftor.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Tillsätt köttet och skaka om.
  • 2. Bryn lök och kött i en stekpanna.
  • 3. Tillsätt chili och currypasta i stekpannan, rör om och lägg i slowcookern.
  • 4. Tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten, kardemumma, kanel och curryblad till slowcookern. Blanda. Koka med lock högt i 3 timmar eller lågt i 6 timmar.
  • 5. Servera med curry, naanbröd, basmatiris, korianderblad, mango chutney och limeklyftor.