Detta är en tomatbaserad indisk gryta, med mycket smak som ger en riktig kick. Receptet har utvecklats över tid och har blivit en riktig favorit i min familj. Det passar bra att laga mycket så att man kan frysa in och ta fram eftersom man är sugen. Om du föredrar en mildare gryta kan du lägga till yoghurt och/eller minska på currypastan.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 dl mjöl
  • 800g fläskkött, skuret i 3 cm tärningar
  • 2 matskedar olivolja
  • en stor gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 matsked fint riven ingefära
  • En lång röd chili, halverad längs med
  • 1 msk indisk madras currypasta
  • 400g burk tärnade tomater
  • 1 dl vatten
  • 4 kardemummakärnor, krossade
  • 1 kanelstång
  • 8 lime- eller curryblad
  • 2 dl kokosmjölk
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Tillsätt köttet och skaka om.
  • Bryn lök och kött i en stekpanna.
  • Tillsätt chili och currypasta i stekpannan, rör om och lägg i slowcookern.
  • Tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten, kardemumma, kanel och curryblad till slowcookern. Blanda. Koka med lock högt i 3 timmar eller lågt i 6 timmar.
  • Servera med curry, naanbröd, basmatiris, korianderblad, mango chutney och limeklyftor.

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Sesambiff med oystersås

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 91

Köttfärs med Pasta Penne

schedule7m

4 / 5. 52

Irländsk shepherd’s pie

schedule7–9 timmar på låg, 3-4 timmar på hög

4 / 5. 14

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot