Indisk Korma med lamm
Indisk Korma med lamm
  • 4 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Indisk Korma med lamm

Aromatisk och gräddig indisk lammgryta, korma. Full av smak från goda kryddor

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g benfri lammbog
  • 2 mellanstora lökar
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1,25 dl kokande vatten
  • 6 msk vispgrädde
  • 2 msk olivolja
  • 1 - 2 tsk maizena, valfritt
  • 6 gröna kardemummakärnor, krossade
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk hett chilipulver
  • Peppar och salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Papadums, basmatiris och raita.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Grovtärna lammbogen.
  • 2. Hacka tomat och lök, finhacka vitlök och ingefära.
  • 3. Bryn de torra kryddorna i oljan 2-3 minuter för att framhäva deras smak.
  • 4. Tillsätt vitlök, lök och ingefära och bryn i ytterligare 3-4 minuter, blanda ordentligt.
  • 5. Häll i oljan med kryddor i din Crock-Pot. Tillsätt lammkött, vatten och buljongtärning, krydda med salt och peppar. Sätt på locket och koka i 5-6 timmar på Låg.
  • 6. När köttet är klart, rör om. Red med maizena tills såsen tjocknar.
  • 7. Tillsätt grädde, tomater och färsk hackad koriander. Smaka av.