Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
700 g benfri lammbog
2 mellanstora lökar
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
2 msk färsk koriander
1 kycklingbuljongtärning
1,25 dl kokande vatten
6 msk vispgrädde
2 msk olivolja
1 - 2 tsk maizena, valfritt
6 gröna kardemummakärnor, krossade
1 msk mald koriander
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk mald kanel
½ tsk hett chilipulver
Peppar och salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
Papadums, basmatiris och raita.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Grovtärna lammbogen.
2. Hacka tomat och lök, finhacka vitlök och ingefära.
3. Bryn de torra kryddorna i oljan 2-3 minuter för att framhäva deras smak.
4. Tillsätt vitlök, lök och ingefära och bryn i ytterligare 3-4 minuter, blanda ordentligt.
5. Häll i oljan med kryddor i din Crock-Pot. Tillsätt lammkött, vatten och buljongtärning, krydda med salt och peppar. Sätt på locket och koka i 5-6 timmar på Låg.
6. När köttet är klart, rör om. Red med maizena tills såsen tjocknar.
7. Tillsätt grädde, tomater och färsk hackad koriander. Smaka av.
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Kommentar
Oj, så gott! Ny favorit!