Denna härliga linsgryta kommer från norra Indien. En explosion av smaker från många kryddor
3 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4-5 dl sköljda svarta linser
- 1 burk (kokta) kidneybönor
- 1 dl kikärtor, halverade (Chana Dal)
- 1 l vatten
- 1 burk krossade tomater
- 1 grön chili, finhackad
- 1 röd chili, finhackad
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 2 dl grädde eller yoghurt
- 0,5 msk olja
- 1 lagerblad
- 1 tsk kardemumma
- 1 kanelstång
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 1,5 tsk Garam Masala
- Salt efter smak
- 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
- 1 hackad röd lök (kan uteslutas)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Välj Sautéläge, värmeläge HIGH. När innergrytan är varm häll i oljan och bryn kumminfrön, lagerblad, kardemumma, kanelstång och röd chili. Stek i några sekunder till kummin-fröerna har öppnat sig.
- Tillsätt resten av kryddorna och fortsätt stek i ca 5 minuter.
- Häll i tomatkross, grön chili och ingefära (samt vitlök och rödlök om man vill).
- Häll i bönor, linser, kikärtor och vatten och sätt på locket ordentligt. Stäng av Sauté läget. och tryck på MANUAL och ställ in HIGH i 30 minuter.
- När tiden gått ut, låt trycket släppa och öppna sedan locket försiktigt.*
- Rör om ordentligt och mosa gärna ärtor och bönor med en trägaffel eller potatisstomp.
- Häll i grädde eller yoghurt och smaka av med salt och garam masala.
Diskussion om Indisk linsgryta
3 tankar om “Indisk linsgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Kik alicha
schedule25m
Frittata med broccoli
schedule1 timme på hög och 2-3 timmar på låg.
Kokosnötssoppa i Express
schedule1h 15m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Enkelt. Gott att bryna lök och vitlök innan.
Men vore bra om man visste om Steam skall vara öppen eller stängd under koktiden? Framgår inte i receptet…
Ventilen ska alltid vara stängd när man tryckkokar och tryckångar mat.