Denna italienska rätt med aubergine och parmesanost kommer att få alla att tro att du spenderat hela dagen i köket. Perfekt festmat!

Recept och foto: Wendy Polisi

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg aubergine
  • 1 matsked salt
  • 3 stora ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl ströbröd
  • 85g parmesan
  • 2 tsk Italiensk krydda
  • 9 dl italiensk tomatsås
  • 500g mozzarella
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala aubergine och skär i knappt centimetertjocka skivor.
  • Lägg skivorna i ett durkslag med lite salt mellan varje lager. Vänta i 30 minuter och klappa dem torra.
  • Häll 1 dl av tomatsåsen i botten av slowcookern.
  • Vispa ägg och mjölk i en stor skål.
  • Blanda ströbröd, parmesanost och italiensk krydda i en annan skål.
  • Doppa aubergineskivorna i äggröran och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
  • Lägg en tredjedel av skivorna på tomatsåsen och toppa med mozzarellaost. Upprepa detta 2 ggr till.
  • Koka på low i 8 timmar.
  • Vill man ha lite färg överst kan man stoppa in grytan utan lock i ugnen en stund innan man serverar.

Diskussion om Italiensk auberginerätt med parmesan

2 tankar om “Italiensk auberginerätt med parmesan

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Aubergine Rollatini

schedule8-10 timmar på låg

4 / 5. 1

Vildris- och svampsoppa

schedule45m

4 / 5. 44

Mustig gryta med bönor och svamp

schedule3h

4.1 / 5. 28

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept