Italiensk auberginerätt med parmesan
Italiensk auberginerätt med parmesan
  • 12
  • 25m
  • 8h

Italiensk auberginerätt med parmesan

Denna italienska rätt med aubergine och parmesanost kommer att få alla att tro att du spenderat hela dagen i köket. Perfekt festmat!

Recept och foto: Wendy Polisi

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg aubergine
  • 1 matsked salt
  • 3 stora ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl ströbröd
  • 85g parmesan
  • 2 tsk Italiensk krydda
  • 9 dl italiensk tomatsås
  • 500g mozzarella
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Garneraa med färsk basilika
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala aubergine och skär i knappt centimetertjocka skivor.
  • 2. Lägg skivorna i ett durkslag med lite salt mellan varje lager. Vänta i 30 minuter och klappa dem torra.
  • 3. Häll 1 dl av tomatsåsen i botten av slowcookern.
  • 4. Vispa ägg och mjölk i en stor skål.
  • 5. Blanda ströbröd, parmesanost och italiensk krydda i en annan skål.
  • 6. Doppa aubergineskivorna i äggröran och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
  • 7. Lägg en tredjedel av skivorna på tomatsåsen och toppa med mozzarellaost. Upprepa detta 2 ggr till.
  • 8. Koka på low i 8 timmar.
  • 9. Vill man ha lite färg överst kan man stoppa in grytan utan lock i ugnen en stund innan man serverar.
Information

Tänk på att tiden som krävs för tillagningen beror i stor utsträckning på hur tjocka skivor du skär av auberginen. Smaka efter ca 6 timmar och om du har skurit för tjockt, ställ om till hög värme tills den är genomkokt. (Och självklart är varje slowcooker något olika, så se till att du håller ett öga mot slutet.)