Denna italienska rätt med aubergine och parmesanost kommer att få alla att tro att du spenderat hela dagen i köket. Perfekt festmat!
Recept och foto: Wendy Polisi
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 kg aubergine
- 1 matsked salt
- 3 stora ägg
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl ströbröd
- 85g parmesan
- 2 tsk Italiensk krydda
- 9 dl italiensk tomatsås
- 500g mozzarella
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala aubergine och skär i knappt centimetertjocka skivor.
- Lägg skivorna i ett durkslag med lite salt mellan varje lager. Vänta i 30 minuter och klappa dem torra.
- Häll 1 dl av tomatsåsen i botten av slowcookern.
- Vispa ägg och mjölk i en stor skål.
- Blanda ströbröd, parmesanost och italiensk krydda i en annan skål.
- Doppa aubergineskivorna i äggröran och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
- Lägg en tredjedel av skivorna på tomatsåsen och toppa med mozzarellaost. Upprepa detta 2 ggr till.
- Koka på low i 8 timmar.
- Vill man ha lite färg överst kan man stoppa in grytan utan lock i ugnen en stund innan man serverar.
Diskussion om Italiensk auberginerätt med parmesan
2 tankar om “Italiensk auberginerätt med parmesan”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Aubergine Rollatini
schedule8-10 timmar på låg
Vildris- och svampsoppa
schedule45m
Mustig gryta med bönor och svamp
schedule3h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Vilken storlek på crockpoten behövs för att rymma detta recept (12 portioner)? Har en 3,5 L crockpot.
Har du en 3,5L bör du halvera receptet.