Köttbullar i tomatsås med italienska smaker är både god smalmat och väldigt användbara.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs av nöt eller lamm
- 2 magra kycklingkorvar, utan skinn (endast innanmätet)
- 2 burkar (800 g) krossade tomater
- 400 g tomater, tärnade
- 1 gul lök, riven
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- 2,5 dl kycklingbuljong
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl ströbröd
- 1,5 dl parmesanost, riven
- 0,5 msk olivolja
- 0,5 dl persilja, hackad
- 1 tsk rosepeppar, grovmalen
- 2 tsk italiensk krydda
- 1 lagerblad
- Salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Vispa ihop ägget med äggvitan i en skål. Häll i ströbröd, lite av löken, persilja och 3 av vitlöksklyftorna. Låt det dra i 10 min
- Blanda köttfärs och innehållet från korven med ströbrödsröran. Rulla köttbullar ungefär 2 cm i diameter. Lägg dem i din crock-pot.
- Bryn resten av löken i en stekpanna. Häll i vitlök, rosepeppar och Italiensk krydda och rör om. Häll sedan i buljong, tomater och lagerblad.
- Häll såsen över köttbullarna i crock-poten och koka på låg i 6-7 tim
Diskussion om Italienska köttbullar
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Lammbringa med linser
schedule10 timmar på låg
Baskiska lammlägg
schedule8 timmar på låg
Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål



