
Köttbullar i tomatsås med italienska smaker är både god smalmat och väldigt användbara.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs av nöt eller lamm
- 2 magra kycklingkorvar, utan skinn (endast innanmätet)
- 2 burkar (800 g) krossade tomater
- 400 g tomater, tärnade
- 1 gul lök, riven
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- 2,5 dl kycklingbuljong
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl ströbröd
- 1,5 dl parmesanost, riven
- 0,5 msk olivolja
- 0,5 dl persilja, hackad
- 1 tsk rosepeppar, grovmalen
- 2 tsk italiensk krydda
- 1 lagerblad
- Salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Vispa ihop ägget med äggvitan i en skål. Häll i ströbröd, lite av löken, persilja och 3 av vitlöksklyftorna. Låt det dra i 10 min
- Blanda köttfärs och innehållet från korven med ströbrödsröran. Rulla köttbullar ungefär 2 cm i diameter. Lägg dem i din crock-pot.
- Bryn resten av löken i en stekpanna. Häll i vitlök, rosepeppar och Italiensk krydda och rör om. Häll sedan i buljong, tomater och lagerblad.
- Häll såsen över köttbullarna i crock-poten och koka på låg i 6-7 tim
Diskussion om Italienska köttbullar
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grillad kalvbringa med grönpeppar
schedule8h

Kalops
schedule7h

Cholent – judisk köttgryta
schedule16h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot