Italienska köttbullar
Italienska köttbullar
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Italienska köttbullar

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Köttbullar i tomatsås med italienska smaker är både god smalmat och väldigt användbara.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g köttfärs av nöt eller lamm
  • 2 magra kycklingkorvar, utan skinn (endast innanmätet)
  • 2 burkar (800 g) krossade tomater
  • 400 g tomater, tärnade
  • 1 gul lök, riven
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 tsk rosepeppar, grovmalen
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 1 lagerblad
  • Salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • parmesan
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Vispa ihop ägget med äggvitan i en skål. Häll i ströbröd, lite av löken, persilja och 3 av vitlöksklyftorna. Låt det dra i 10 min
  • 2. Blanda köttfärs och innehållet från korven med ströbrödsröran. Rulla köttbullar ungefär 2 cm i diameter. Lägg dem i din crock-pot.
  • 3. Bryn resten av löken i en stekpanna. Häll i vitlök, rosepeppar och Italiensk krydda och rör om. Häll sedan i buljong, tomater och lagerblad.
  • 4. Häll såsen över köttbullarna i crock-poten och koka på låg i 6-7 tim