Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
500g Jordärtskocka
2-3st Schalottenlök
1dl Vitt vin
5dl Kycklingbuljong
1krossad vitlök
3dl grädde (eller efter smak/tjocklek)
1krm svartpeppar
Salt efter smak
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
Bröd
Skalade räkor
Pilgrimsmussla/kammussla
Knaperstekt bacon
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Skala lök och jordärtskockorna
2. Hacka löken, skär jordärtskockorna i centimeterstora tärningar. (Lägg dom gärna sen i en skål med vatten och några droppar citronsaft i, för att inte kockorna ska bli missfärgade).
3. Stek löken i ett par minuter, lägg i jordärtskockorna.
4. Stek innehållet ytterligare ett par minuter. Det ska inte få färg, syftet med stekningen är att ta fram mer smaker ur ingredienserna.
5. Lägg ner allt utom grädden i tryckkokaren.
6. Koka på högsta tryck i 5 minuter.
7. När trycket sjunkit, öppna locket.
8. Mixa soppan slät efter att den svalnat något, tillsätt grädden till önskad konsistens.
9. Värm upp soppan, smaka av med salt och peppar.
10. Servera med ett gott nybakat bröd. Förslag på topping kan vara några skalade räkor, pilgrimsmussla/kammussla eller lite knaperstekt bacon för att göra soppan lite matigare
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?