Jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa
  • 4-6 portioner portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Jordärtskockssoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Recept lånat från ”tryckkokning.se”

Jessica Karlsson
Ett recept av
Jessica Karlsson
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500g Jordärtskocka
  • 2-3st Schalottenlök
  • 1dl Vitt vin
  • 5dl Kycklingbuljong
  • 1krossad vitlök
  • 3dl grädde (eller efter smak/tjocklek)
  • 1krm svartpeppar
  • Salt efter smak
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Bröd
  • Skalade räkor
  • Pilgrimsmussla/kammussla
  • Knaperstekt bacon
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala lök och jordärtskockorna
  • 2. Hacka löken, skär jordärtskockorna i centimeterstora tärningar. (Lägg dom gärna sen i en skål med vatten och några droppar citronsaft i, för att inte kockorna ska bli missfärgade).
  • 3. Stek löken i ett par minuter, lägg i jordärtskockorna.
  • 4. Stek innehållet ytterligare ett par minuter. Det ska inte få färg, syftet med stekningen är att ta fram mer smaker ur ingredienserna.
  • 5. Lägg ner allt utom grädden i tryckkokaren.
  • 6. Koka på högsta tryck i 5 minuter.
  • 7. När trycket sjunkit, öppna locket.
  • 8. Mixa soppan slät efter att den svalnat något, tillsätt grädden till önskad konsistens.
  • 9. Värm upp soppan, smaka av med salt och peppar.
  • 10. Servera med ett gott nybakat bröd. Förslag på topping kan vara några skalade räkor, pilgrimsmussla/kammussla eller lite knaperstekt bacon för att göra soppan lite matigare