
Recept lånat från ”tryckkokning.se”
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500g Jordärtskocka
- 2-3st Schalottenlök
- 1dl Vitt vin
- 5dl Kycklingbuljong
- 1krossad vitlök
- 3dl grädde (eller efter smak/tjocklek)
- 1krm svartpeppar
- Salt efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala lök och jordärtskockorna
- Hacka löken, skär jordärtskockorna i centimeterstora tärningar. (Lägg dom gärna sen i en skål med vatten och några droppar citronsaft i, för att inte kockorna ska bli missfärgade).
- Stek löken i ett par minuter, lägg i jordärtskockorna.
- Stek innehållet ytterligare ett par minuter. Det ska inte få färg, syftet med stekningen är att ta fram mer smaker ur ingredienserna.
- Lägg ner allt utom grädden i tryckkokaren.
- Koka på högsta tryck i 5 minuter.
- När trycket sjunkit, öppna locket.
- Mixa soppan slät efter att den svalnat något, tillsätt grädden till önskad konsistens.
- Värm upp soppan, smaka av med salt och peppar.
- Servera med ett gott nybakat bröd. Förslag på topping kan vara några skalade räkor, pilgrimsmussla/kammussla eller lite knaperstekt bacon för att göra soppan lite matigare
Diskussion om Jordärtskockssoppa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Vegetarisk lasagne
schedule8 timmar på låg

Marockansk linssoppa
schedule5,5 tim på låg

Fransk löksoppa i Express
schedule10 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept