Julig kalkon
Julig kalkon
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Julig kalkon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kalkon är klassisk julmat i den anglosaxiska världen och det finns all anledning att anamma den traditionen även hos oss. I Crock-Pot gör du en ljuvligt god kalkon, här med smak av äpple och katrinplommon och färska örter.

Recept: Matmammans blogg

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg kalkonstek, benfri
  • 10 urkärnade katrinplommon
  • 2 skalade och urkärnade äpplen, skurna i klyftor
  • En knippa färska örter
  • 50 g smält smör
  • 3 dl äppeljuice
  • Maizena
  • Grädde
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Servera kalkonen med såsen, potatisklyftor och kokta grönsaker som brysselkål och någon annan god inläggning, t.ex vinbärsgelé.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Gnid in kalkonen med salt och peppar och smält smör och späcka den med plommon.
  • 2. Lägg den i Crock-Pot och fördela äppelklyftorna och de färska örterna runt om. Fyll på med äppeljuice och lägg på locket.
  • 3. Koka på hög i ca 5 timmar, ta ut kalkonen och linda in den i folie. Sila spadet från grytan och red en god sås med maizena och grädde.
  • 4. Servera kalkonen med såsen samt potatisklyftor och kokta grönsaker ex vis brysselkål och någon annan god inläggning, t ex vinbärsgelé.