Kalkon är klassisk julmat i den anglosaxiska världen och det finns all anledning att anamma den traditionen även hos oss. I Crock-Pot gör du en ljuvligt god kalkon, här med smak av äpple och katrinplommon och färska örter.

Recept: Matmammans blogg

 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg kalkonstek, benfri
  • 10 urkärnade katrinplommon
  • 2 skalade och urkärnade äpplen, skurna i klyftor
  • En knippa färska örter
  • 50 g smält smör
  • 3 dl äppeljuice
  • Maizena
  • Grädde
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Gnid in kalkonen med salt och peppar och smält smör och späcka den med plommon.
  • Lägg den i Crock-Pot och fördela äppelklyftorna och de färska örterna runt om. Fyll på med äppeljuice och lägg på locket.
  • Slowcooking: Koka på hög i ca 5 timmar eller låg i 8 timmar, ALT Tryckkokning: Manuell, high pressure 12 min. (6 min/500g). Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • Ta ut kalkonen och linda in den i folie. Sila spadet från grytan och red en god sås med maizena och grädde.
  • Servera kalkonen med såsen samt potatisklyftor och kokta grönsaker ex vis brysselkål och någon annan god inläggning, t ex vinbärsgelé.

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Krämig chilikyckling

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 15

Kalkon i vitt vin

schedule6 timmar på hög

0 / 5. 0

Krämig Kyckling med bara 4 ingredienser av Vivi Wallin

schedule6h

4 / 5. 101

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot