Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig julköttbullar.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs (nöt)
- 0,5 gul lök, riven
- 1 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl vatten
- 0,5 dl grädde
- 1 ägg
- 0,5 krm kryddpeppar
- 1-2 krm kanel (efter smak)
- 1-2 krm mejram (efter smak)
- 1 tsk honung
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
- Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
- Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
- Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
- Stek köttbullarna snabbt så de får färg
- Lägg dem i Crock-Poten och låt dem koka på låg i 4-5 timmar
Diskussion om Juliga köttbullar
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Pulled Pork i Express
schedule75 min
Grillad lammbog med örter
schedule6-7 timmar på low
Lammstek
schedule6-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!