Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig julköttbullar.

Av Ernst Kirchsteiger

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g köttfärs (nöt)
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0,5 krm kryddpeppar
  • 1-2 krm kanel (efter smak)
  • 1-2 krm mejram (efter smak)
  • 1 tsk honung
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
  • Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
  • Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
  • Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
  • Stek köttbullarna snabbt så de får färg
  • Lägg dem i Crock-Poten och låt dem koka på låg i 4-5 timmar

Diskussion om Juliga köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Irländsk öl-köttgryta

schedule8 tim på låg

4 / 5. 70

Köttfärsås

4 / 5. 93

Engelsk julskinka

schedule7 timmar på låg

3 / 5. 24

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot