Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig julköttbullar.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs (nöt)
- 0,5 gul lök, riven
- 1 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl vatten
- 0,5 dl grädde
- 1 ägg
- 0,5 krm kryddpeppar
- 1-2 krm kanel (efter smak)
- 1-2 krm mejram (efter smak)
- 1 tsk honung
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
- Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
- Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
- Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
- Stek köttbullarna snabbt så de får färg
- Lägg dem i Crock-Poten och låt dem koka på låg i 4-5 timmar
Diskussion om Juliga köttbullar
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Tjocka revben med paprikasmak
schedule7 timmar på låg
Juliga revbensspjäll
schedule5-6 timmar på låg
Irländsk köttgryta med Guinness
schedule6-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept