Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig julköttbullar.

Av Ernst Kirchsteiger

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g köttfärs (nöt)
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0,5 krm kryddpeppar
  • 1-2 krm kanel (efter smak)
  • 1-2 krm mejram (efter smak)
  • 1 tsk honung
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
  • Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
  • Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
  • Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
  • Stek köttbullarna snabbt så de får färg
  • Lägg dem i Crock-Poten och låt dem koka på låg i 4-5 timmar

Diskussion om Juliga köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Tjocka revben med paprikasmak

schedule7 timmar på låg

4 / 5. 66

Juliga revbensspjäll

schedule5-6 timmar på låg

4 / 5. 21

Irländsk köttgryta med Guinness

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 86

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept