Ska man koka julskinkan tycker jag gott att man kan ge den lite extra smak. Varför inte lägga i lite goda kryddor i CrockPoten så som apelsin, torkade plommon och en skvätt Liquid Smoke?

När man gör kokt julskinka är det viktigt att den inte kokar utan bara sjuder så den inte blir torr. Därför fungerar CrockPoten perfekt.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 3-4 kg rimmad benfri skinka med svål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk salt per liter vatten
  • vatten så att det täcker skinkan
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj skinkan i kallt vatten men låt nätet sitta kvar.
  • Lägg ner skinkan i Crock Poten och ha ner grovhackad gul lök och morot, hela korn av vitpeppar och kryddpeppar samt lagerblad. Häll på kallt vatten att det täcker skinkan. Salta. Lägg på locket och kör Crock Poten på lägsta temperaturen i 9 timmar. Skumma med en sked då och då. Om du använder termometer till skinkan är skinkan klar vid en innertemperatur på 71-73°.
  • Ta bort nätet och skär bort svål och fett. Se nedan för recept på griljering.

Diskussion om Julskinka

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps

schedule6-7 timmar på låg

4.1 / 5. 8

Pulled pork i Crock-Pot Express

schedule8h

4 / 5. 137

Tacopaj i Crockpot Express

schedule25m

4 / 5. 32

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept