
När man kokar julskinka är det viktigt att den inte kokar utan bara sjuder så den inte blir torr. Därför är Crock-Pot ett ypperligt val.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 3-4 kg rimmad benfri skinka med svål
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 tsk hel vitpeppar
- 1 tsk hel kryddpeppar
- 2 lagerblad
- 0,5 tsk salt per liter vatten
- kallt vatten att det täcker skinkan
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj skinkan i kallt vatten men låt nätet sitta kvar.
- Lägg ner skinkan i Crock Poten och ha ner grovhackad gul lök och morot, hela korn av vitpeppar och kryddpeppar samt lagerblad. Häll på kallt vatten att det täcker skinkan. Salta. Lägg på locket och kör Crock Poten på lägsta temperaturen i 9 timmar. Skumma med en sked då och då. Om du använder termometer till skinkan är skinkan klar vid en innertemperatur på 71-73°.
- Ta bort nätet och skär bort svål och fett och låt skinkan svalna. Se nedan för recept på griljering.
- Istället för att stirra sig blind på tiden är innertemperaturen det viktigaste. Använd därför i en kött-termometer för att se när den är klar. Efter tillagning stiger innertemperaturen ytterligare några grader så vid vid 70° är den kokta julskinkan klar. Ska vi nu ändå prata tid beräknar man ca 1-1,5 timme per kilo – det beror lite på hur stor skinka man tillagar.
- Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.
Diskussion om Julskinka
2 tankar om “Julskinka”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Går denna att göra i crock pot express? Tänkte eftersom man ska öppna locket ibland för att skumma
Denna julskinkan är väldigt populär hos min familj och släkt. Jag rekommenderar den varmt