Fantastiskt saftig och mör! Ett kalkonbröst som är långsamt kokat i vitt vin och färska örter tills köttet är saftigt och mört. Gör julmiddagen väldigt lätt att laga!
Recept och foto: All recipes
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2,15 kg kalkonbröstbit med ben
- 5 kvistar färsk rosmarin, delade
- 5 kvistar färsk timjan, delade
- 1 lök, hackad
- 110 g kallt smör, skivat
- 250 g stjälkselleri, hackad
- 2 msk kycklingfond
- 3,75 dl vitt vin
- Salt och peppar
- Maizena
- Grädde
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Gnid in kalkonen med salt och svartpeppar. Placera 2 rosmarinkvistar, 2 timjanskvistar, lite av den hackade löken och smörskivorna inuti kalkonen.
- Lägg selleri, lök och kvarvarande färska örter i en Crock-Pot. Placera kalkonen över grönsakerna och örterna med toppen nedåt. Häll i vitt vin, fond och sätt på locket.
- Koka på Hög tills köttet är genomstekt i ca 6 timmar. Ta ur kalkonen och täck med folie. Låt kalkonbröstet vila i 15 minuter före servering.
- Sila det som är kvar i grytan och red såsen med maizena och grädde.
Diskussion om Kalkon i vitt vin
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kycklinggryta med grön chili
schedule8h
Huli huli-kyckling
schedule20m
Vit kycklingchili
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept