“Efter sex timmar var kalkongrytbitarna så möra och allt annat i grytan bara doftade och smakade. Kokt kött är bra och detta smakar ju så mycket mer fast det är snällt mot magen…”
Recept och foto: Erikas funderingar
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg kalkongrytbitar
- 2 spanska grytkorvar
- 1 gul lök
- 1 färsk liten vitlök
- 1 pkt cocktailtomater
- 2 morötter
- 1 dl rödvin
- 4 msk kalvbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 4 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- salt och peppar
- 2 dl blandsvamp (förvälld)
- 1 dl syltlök
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kött, skalad och klyftad lök, skalad och skivad morot, finhackad vitlök och cocktailtomater i grytan.
- Slå på kalvbuljong, rödvin och vatten.
- Rör ner tomatpurén och kryddorna.
- Sätt på locket på Crock-Pot och kokal på låg i 6 timmar.
- Efter fyra timmar lägger du i svamp, syltlök och skivad grytkorv. Rör om så att allt blandas. Passa på att andas in de underbara ångorna. Tillaga två timmar till eller tills du tycker att köttet är mört och fint.
Diskussion om Kalkongryta
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kryddig jordnötskyckling
schedule6 timmar på låg
Kycklingköttbullar i krämig svampsås
schedule9m
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Glöggdoftande kött- och grönskasgryta
schedule8 timmar på låg
Lyxig kålpudding
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål





