Kalkongryta
Kalkongryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kalkongryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“Efter sex timmar var kalkongrytbitarna så möra och allt annat i grytan bara doftade och smakade. Kokt kött är bra och detta smakar ju så mycket mer fast det är snällt mot magen…”

Recept och foto: Erikas funderingar

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg kalkongrytbitar
  • 2 spanska grytkorvar
  • 1 gul lök
  • 1 färsk liten vitlök
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 morötter
  • 1 dl rödvin
  • 4 msk kalvbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 2 dl blandsvamp (förvälld)
  • 1 dl syltlök
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Cornichons
  • Vinbärsgelé
  • Rårörda lingon
  • Potatis
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kött, skalad och klyftad lök, skalad och skivad morot, finhackad vitlök och cocktailtomater i grytan.
  • 2. Slå på kalvbuljong, rödvin och vatten.
  • 3. Rör ner tomatpurén och kryddorna.
  • 4. Sätt på locket på Crock-Pot och kokal på låg i 6 timmar.
  • 5. Efter fyra timmar lägger du i svamp, syltlök och skivad grytkorv. Rör om så att allt blandas. Passa på att andas in de underbara ångorna. Tillaga två timmar till eller tills du tycker att köttet är mört och fint.
Information

Servera grytan med kokt potatis eller som vi - med mos av palsternacka och potatis. Supergott!