Kall marinerad kycklingfilé
Kall marinerad kycklingfilé
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 12m tillagningstid

Kall marinerad kycklingfilé

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kall marinerad kycklingfilé passar till buffé, fest, bjudning, picknick eller till vardags. Kycklingen kan även värmas täckt med folie till servering. Kycklingfiléerna är först stekta, sedan skivade och marinerade i balsamvinäger, olivolja, vitlök och färska örter.

Vill du förbereda dagen innan så stek kycklingen och förvara övertäckta i kylen. Gör marinaden och förvara i kylen.

Originalreceptet kommer från receptfavoriter.se

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 0,5 tsk torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  • 2. Starta Crock-Pot Expressen på Brown, Sauté och hetta upp oljan.
  • 3. Bryn kycklingen på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
  • 4. Ta upp kycklingen och lägg i det medföljande gallret.
  • 5. Häll 2 dl kycklingbuljong i grytan och placera kycklingen på gallret.
  • 6. Kör 12 min på högt tryck. Släpp trycket manuellt direkt när det är klart!
  • 7. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
  • 8. Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
  • 9. Skeda över marinaden.
  • 10. Kycklingen kan nu serveras direkt eller förberedas några timmar innan och förvaras i kylen. Ska du servera nästa dag så kan du steka kycklingen och förvara den stekt hel i kylen. Förbered marinaden och förvara den i kylen. Skiva sedan upp och skeda över marinaden vid servering.
  • 11. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.