Den här klassiska kalopsen är svensk husmanskost när den är som bäst. Koka den under dagen och ät den när du kommer hem från jobbet med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
  • 200 g morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten ca
  • salt och vitpeppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  • Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  • Bryn köttet i smör och olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  • Strö över mjölet och blanda väl.
  • Häll i vatten och krydda med salt och vitpeppar efter smak.
  • Koka på låg i 7-8 tim.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Diskussion om Kalops

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttgryta med honung och balsamico – Express

schedule28m

4 / 5. 138

Biff Korma

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 27

Hedvigsoppa

scheduleSlowcooking 6-8h Tryck MEAT 30min

3.6 / 5. 13

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot