Kalops
Kalops
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Kalops

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här klassiska kalopsen är svensk husmanskost när den är som bäst. Koka den under dagen och ät den när du kommer hem från jobbet med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
  • 200 g morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten ca
  • salt och vitpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  • 2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  • 3. Bryn köttet i smör och olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  • 4. Strö över mjölet och blanda väl.
  • 5. Häll i vatten och krydda med salt och vitpeppar efter smak.
  • 6. Koka på låg i 7-8 tim.
  • 7. Smaka av med salt och peppar.
  • 8. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.