Kebab-kött passar alldeles utmärkt att köra i pottan då det i ugnen ska gå på låg temperatur i flera timmar.

Detta är ett grundrecept, så beroende på potta så kan det anpassas till rätt mängd t.ex. Multi’n så fungerar det att köra med 2 kg.

Jag har själv kört enligt detta recept (förr i ugnen) i 5-6 år och gör ett antal kilo varje år då det uppskivat och nedfryst är perfekt att ta med på uteaktiviteter som fiske och fräsa på över öppen eld. Det går att skippa stegen med låta köttet svalna och istället äta direkt, dock tycker jag att fräsa på skivorna ger det lite extra i smak, textur och ger rätta utseendet. Har alltid kört med skärmaskin, men hört att det ska gå att skiva med även t.ex. potatisskalare…men gillar man detta recept så är skärmaskin en bra ursäkt att köpa en… (Brukar spara eventuella smulor och dåliga skivor som änd-bitarna för att hacka upp och sedan till frukost fräsa på dessa för att sedan slå på äggblandning för att få en suverän äggröra.)

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg finmald färs
  • 1 ägg
  • 1 msk vitlökspasta (eller 3 st pressade vitlöksklyftor)
  • 1 msk finmald spiskummin
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk lökpulver
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser väldigt väl, färsen ska snarast påminna om en deg.
  • Rulla ihop färsen till en limpa, pressa hårt för att försöka få ut all luft. Jag brukar sedan platta till den för att få den bredd som jag vill ha på skivorna.
  • Lägg ned "limpan" i Pottan, går bra att lägga direkt i botten. Men om man vill så kan man lägga något i botten, som ett ånggaller eller dylikt, om man inte vill att nederdelen ska ligga i fettet som kommer bli från färsen.
  • Kör på låg i 6h och låt den gärna svalna i pottan.
  • När den svalnat, slå in den i folie och låt den gärna ligga över natten i kylskåpet.
  • Skär upp skivor, använder själv skärmaskin och föredrar 2,5mm's skivor.
  • Fräs på skivorna i ett par minuter innan servering.

Diskussion om Kebab-kött

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot