Tack för din röst!
Du har redan röstat!
Kebab-kött passar alldeles utmärkt att köra i pottan då det i ugnen ska gå på låg temperatur i flera timmar.
Detta är ett grundrecept, så beroende på potta så kan det anpassas till rätt mängd t.ex. Multi’n så fungerar det att köra med 2 kg.
Jag har själv kört enligt detta recept (förr i ugnen) i 5-6 år och gör ett antal kilo varje år då det uppskivat och nedfryst är perfekt att ta med på uteaktiviteter som fiske och fräsa på över öppen eld. Det går att skippa stegen med låta köttet svalna och istället äta direkt, dock tycker jag att fräsa på skivorna ger det lite extra i smak, textur och ger rätta utseendet. Har alltid kört med skärmaskin, men hört att det ska gå att skiva med även t.ex. potatisskalare…men gillar man detta recept så är skärmaskin en bra ursäkt att köpa en… (Brukar spara eventuella smulor och dåliga skivor som änd-bitarna för att hacka upp och sedan till frukost fräsa på dessa för att sedan slå på äggblandning för att få en suverän äggröra.)