En svensk klassiker. Alla älskar vi köttbullar. Här bjuder vi på ett klassiskt recept som kan lagas både i slowcookern och Crock-Pot Expressen. Variera själv med olika kryddor och tillbehör efter smak!
Tips! Byt ut hälften av köttfärsen mot mosade bönor!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g nöt- eller blandfärs
- 1/2 gul lök (skalad och riven)
- 1 ägg
- 1 1/2 dl mjölk
- 5 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 tsk socker
- smör eller margarin
- 2 dl köttbuljong
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
- Bryn köttbullarna i matfett så de får lite stekyta. (Direkt i din Crock-pot om du har en med den funktionen.)
- Tillsätt 2 dl köttbuljong och ställ in Crock-Pot Expressen på Manual/High i 4 minuter.
- Stäng ångventilen och tryck på start.
- Låt stå på värmehållning i 6 minuter och släpp sedan kvarvarande tryck.
Diskussion om Klassiska köttbullar
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens
Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
schedule6h 10m
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
schedule10m
Sötpotatischili 50/50
schedule20m
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Grekisk stifado
schedule8 timmar på låg
Chili med ostronskivling
schedule8-9 timmar
Carnitas
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept