En svensk klassiker. Alla älskar vi köttbullar. Här bjuder vi på ett klassiskt recept som kan lagas både i slowcookern och Crock-Pot Expressen. Variera själv med olika kryddor och tillbehör efter smak!

Tips! Byt ut hälften av köttfärsen mot mosade bönor!

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1/2 gul lök (skalad och riven)
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 5 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
  • smör eller margarin
  • 2 dl köttbuljong
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
  • Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
  • Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
  • Bryn köttbullarna i matfett så de får lite stekyta. (Direkt i din Crock-pot om du har en med den funktionen.)
  • Tillsätt 2 dl köttbuljong och ställ in Crock-Pot Expressen på Manual/High i 4 minuter.
  • Stäng ångventilen och tryck på start.
  • Låt stå på värmehållning i 6 minuter och släpp sedan kvarvarande tryck.

Diskussion om Klassiska köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Panang Gai med kyckling

schedule15m

4 / 5. 31

Carnitas

schedule6h

4 / 5. 5

Köttfärssås 50/50

schedule6h

3.8 / 5. 62

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lätt och läcker kotlett

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 85

Biff stroganoff i Express

schedule24m

3.8 / 5. 61

Sarma – Surkålsdolmar

schedule4 timmar på hög

4 / 5. 33

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept