Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Använd gärna flera sorters svampar, går att köpa frysta, då behöver du varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 dl korngryn
  • 1 gul lök
  • 500 g fryst, tinad svampmix eller 700 g färsk
  • 150 g haricots verts eller strimlade morötter
  • 150 g riven lagrad ost
  • 8 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk rapsolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala, dela och finhacka löken. Stek löken på "brown/sauté" i olja tills den mjuknar, utan att den får färg.
  • Tillsätt korngryn, buljongtärning och vin och rör om.
  • Häll i vattnet och tryck på "manual" koka på "high pressure" i 15 min.
  • Låt ångan släppas naturligt i 10 min.
  • Rör ner ost och smör.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Stek svampen i smör i en stekpanna tills den är gyllene.
  • Tillsätt bönorna/morötterna mot slutet och låt steka med några minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Ta från värmen och rör ner persiljan.
  • Servera kornotton med svampfräs, nötter och ost.

Diskussion om Kornotto med svamp

En tanke om “Kornotto med svamp

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Kryddig linsgryta med rostad pumpa

scheduleFörberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: Hög 4 timmar Låg 8 timmar

4 / 5. 2

Kornotto med svamp

schedule15m

4 / 5. 29

Krämig majsstuvning

schedule4h

4.1 / 5. 26

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept