Idag testade jag att göra kotletter i Crock-Poten & WOW de blev så goda speciellt såsen som man gör av det som kotletterna ”kokar” i.

Receptet kommer från Ellen Schutz

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 kotletter med ben
  • 1 stor gul lök
  • 4 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1dl rödvin
  • 2 msk soya
  • Salt & peppar
  • Färsk timjan & rosmarin
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Placera kotletterna i Crock-Poten. Det är okej att överlappa men stapla dem inte helt på varandra.
  • Grovhacka löken i klyftor och lägg över kotletterna.
  • Blanda vatten, fond, soja & vin i en skål häll sedan över kotletterna.
  • Lägg de färska örterna på toppen.
  • Sätt igång Crock-Poten på slowcooking. Jag körde på hög i 2 timmar & de blev så möra att de gick sönder när jag lyfte upp dem. Vill du hellre göra det långsamt så kör på låg effekt i 4-5 timmar.
  • När kotletterna är klara lyft ur dem och red av såsen. Ev salta & peppra. Jag behövde inte krydda något alls såsen blev såååå god!
  • Servera med rostade rotfrukter.

Diskussion om Kotletter med en touch av höst

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Jamaicansk köttgryta

schedule6-7 tim på låg

4 / 5. 122

Grillad kalvbringa med grönpeppar

schedule8h

4 / 5. 6

Kyckling Gumbo

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 39

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept