Idag testade jag att göra kotletter i Crock-Poten & WOW de blev så goda speciellt såsen som man gör av det som kotletterna ”kokar” i.

Receptet kommer från Ellen Schutz

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 kotletter med ben
  • 1 stor gul lök
  • 4 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1dl rödvin
  • 2 msk soya
  • Salt & peppar
  • Färsk timjan & rosmarin
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Placera kotletterna i Crock-Poten. Det är okej att överlappa men stapla dem inte helt på varandra.
  • Grovhacka löken i klyftor och lägg över kotletterna.
  • Blanda vatten, fond, soja & vin i en skål häll sedan över kotletterna.
  • Lägg de färska örterna på toppen.
  • Sätt igång Crock-Poten på slowcooking. Jag körde på hög i 2 timmar & de blev så möra att de gick sönder när jag lyfte upp dem. Vill du hellre göra det långsamt så kör på låg effekt i 4-5 timmar.
  • När kotletterna är klara lyft ur dem och red av såsen. Ev salta & peppra. Jag behövde inte krydda något alls såsen blev såååå god!
  • Servera med rostade rotfrukter.

Diskussion om Kotletter med en touch av höst

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Viltgryta med rotfrukter och kikärtor

schedule6h 10m

3.8 / 5. 14

Glutenfri fläskfilégryta

schedule5h

4 / 5. 84

Curry på nötkött och cocosmjölk

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 80

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden