Kotletter med en touch av höst
Kotletter med en touch av höst
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Kotletter med en touch av höst

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Idag testade jag att göra kotletter i Crock-Poten & WOW de blev så goda speciellt såsen som man gör av det som kotletterna ”kokar” i.

Receptet kommer från Ellen Schutz

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kotletter med ben
  • 1 stor gul lök
  • 4 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1dl rödvin
  • 2 msk soya
  • Salt & peppar
  • Färsk timjan & rosmarin
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • potatis, rotfrukter
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kotletterna i Crock-Poten. Det är okej att överlappa men stapla dem inte helt på varandra.
  • 2. Grovhacka löken i klyftor och lägg över kotletterna.
  • 3. Blanda vatten, fond, soja & vin i en skål häll sedan över kotletterna.
  • 4. Lägg de färska örterna på toppen.
  • 5. Sätt igång Crock-Poten på slowcooking. Jag körde på hög i 2 timmar & de blev så möra att de gick sönder när jag lyfte upp dem. Vill du hellre göra det långsamt så kör på låg effekt i 4-5 timmar.
  • 6. När kotletterna är klara lyft ur dem och red av såsen. Ev salta & peppra. Jag behövde inte krydda något alls såsen blev såååå god!
  • 7. Servera med rostade rotfrukter.