Hej!
Köttfärsås är en favorit för många och javisst går det att göra i Crock-Pot. Köttfärsåsen blir riktigt mustig och smakrik när den får gå länge på låg värme i Crock-Pot. Det är så enkelt att slänga i allt på morgonen och sticka till jobbet/skolan för att senare komma hem till en färdig middag. Pastan kokar du på några minuter när du kommer hem.
Köttfärsås kan varieras efter tycke och smak. I denna har jag i soltorkade tomater och kapris vilket kan uteslutas om man så önskar.
TIPS! Vill du slippa steka köttfärsen på morgonen? Gör det på kvällen och ställ i kylen över natten så är det momentet klart.
Lycka till!
/Madeleine Landley
Ingredienser
- 800g nötfärs
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater (á 400g)
- ca 8 inlagda soltorkade tomater
- 0,5 dl inlagd kapris
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 lagerblad
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med att hacka gul lök och vitlök
- Fräs färsen under omrörning tills den fått färg. Salta och peppra. Ha ner lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
- Har du en Crock-Pot Express kan du steka direkt i innergrytan. Har du en Crock-Pot OPC-modell så steker du direkt i grytan fast på spisen. Och har du en Crock-Pot med keramikgryta så får du steka i en traditionell stekpanna på spisen.
- Gnugga morötterna rena och riv dem på de stora hålen på ett rivjärn.
- Blanda i de rivna morötterna, strimlade soltorkade tomater och kapris.
- Slå på krossade tomater och skölj ur burkarna med vatten och ha ner i grytan. Pudra över majsstärkelse och blanda allt.
- Salta och peppra ordentligt och peta ner ett lagerblad.
- Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 4 timmar. Den kan också gå i 2 timmar på det höga läget.
- Smaka av köttfärssåsen med mer salt och peppar, om det behövs efter tillagningen. Servera med nykokt spaghetti.
Diskussion om Köttfärsås
6 tankar om “Köttfärsås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
Lammtagine
Bigos, jägargryta
UTFORSKA MODELLER
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Har gjort köttfärssås en massa gånger utan att steka färsen först,undrar varför de skulle vara nödvändigt??
Ja, det har du rätt i. Det blir ingen skillnad på smaken.
Blir det inte lättare att fördela den i grytan om den är stekt, är den rå kan det ju bli stora klumpar?
Så är det, men man kan nog röra om den i tomatsåsen ändå utan att steka den.
Fick min crockpot i söndags och testade en rätt igår som vart ok men denna testa jag idag och något är galet fel. 1. Det är mer soppa än sås. Så vattning 2. Den är totalt smaklös.
Har jag satt den i fel läge ? Står 4tim på low. Startade dock inte utan att välja läge, så valde slowcook. Kan det vara det ?
Hej! Jag har tagit bort vattnet från receptet. Det behövs inte när man har slowcooking-läget, bara om man tryckkokar.