Köttfärssås bolognaise kan vara mer än vardagsmat. Det bästa med köttfärssås är att man kan variera den utifrån eget smak och tycke och vad som finns hemma i kylen. Det här är ett basrecept att utgå från. Sedan kan du lägga till och dra ifrån efter tycke och smak. Runda av med en god crème fraîche eller en skvätt grädde för att få extra smak och djup.
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,2 kg nötfärs
- 1 dl mango chutney
- 4 finhackade gula lökar
- 6 msk tomatpuré
- 4 hackade vitlöksklyftor (minst)
- 2 dl chilisås
- 200 g sidfläsk i små bitar
- 4 msk kalvfond
- 2 burkar tomatkross à 400 g
- oregano + salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan.
- Fräs köttfärsen i omgångar för att inte kyla ner pannan. Mosa gärna köttet i stekpannan så att det blir brynt på alla håll och kanter. Lägg ner färsen och alla andra ingredienser i grytan och krydda sedan efter smak.
- Låt såsen puttra på låg värme i 5-7 timmar och provsmaka när det har kokat klart. Krydda med salt, peppar, oregano eller kanske en nypa socker, allt efter tycke och smak.
Diskussion om Köttfärssås bolognaise
4 tankar om “Köttfärssås bolognaise”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Pulled Pork á la Maria
schedule7-8 timmar på låg
Köttgryta med glöggsmak
schedule8 timmar på låg
Ragu med Potatismos
schedule3-4 på hög eller 6-8 på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål




Provar detta i rådande stund , återkommer senare ikväll med vad jag tyckte.
Spännande detta : )
Himmelskt god !
Magiskt god! Har gjort denna några gånger och bytt ut sidfläsket till panchetta och amerikanskt bacon. Gillar när det är lite rökigare smak 🙂
Jättegott! Andra gången rökte jag sidfläsket och det vart fantastiskt gott. Räckte med 100 gram.