Köttfärssås bolognaise kan vara mer än vardagsmat. Det bästa med köttfärssås är att man kan variera den utifrån eget smak och tycke och vad som finns hemma i kylen. Det här är ett basrecept att utgå från. Sedan kan du lägga till och dra ifrån efter tycke och smak. Runda av med en god crème fraîche eller en skvätt grädde för att få extra smak och djup.

4 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg nötfärs
  • 1 dl mango chutney
  • 4 finhackade gula lökar
  • 6 msk tomatpuré
  • 4 hackade vitlöksklyftor (minst)
  • 2 dl chilisås
  • 200 g sidfläsk i små bitar
  • 4 msk kalvfond
  • 2 burkar tomatkross à 400 g
  • oregano + salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan.
  • Fräs köttfärsen i omgångar för att inte kyla ner pannan. Mosa gärna köttet i stekpannan så att det blir brynt på alla håll och kanter. Lägg ner färsen och alla andra ingredienser i grytan och krydda sedan efter smak.
  • Låt såsen puttra på låg värme i 5-7 timmar och provsmaka när det har kokat klart. Krydda med salt, peppar, oregano eller kanske en nypa socker, allt efter tycke och smak.

Diskussion om Köttfärssås bolognaise

4 tankar om “Köttfärssås bolognaise

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pulled Pork á la Maria

schedule7-8 timmar på låg

3.9 / 5. 25

Köttgryta med glöggsmak

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 31

Ragu med Potatismos

schedule3-4 på hög eller 6-8 på låg

4 / 5. 22

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept