Köttgryta med glöggsmak
Köttgryta med glöggsmak
  • 8-10
  • 15m
  • 8h

Köttgryta med glöggsmak

Recept och foto: Matsåklart

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2-3 gula lökar skalade och klyftade
  • Smör (till bryning)
  • Salt, svartpeppar
  • 2 msk oxfond
  • 1 1/2 dl vinglögg
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 ekologisk apelsin (skalet)
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 dl skållad mandel
  • En näve färska örter exempelvis timjan eller persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttbitarna och löken i omgångar i lite smör på spisen i innergrytan (eller stekpanna). Salta och peppra.
  • 2. Sätt grytan i värmeenheten och tillsätt fond, glögg, soya och sambal oelek. Ställ på låg värme i ca 8 timmar.
  • 3. När det återstår ca 10 minuter av tiden så rör ner rivet apelsinskal och crème fraîche.
  • 4. Toppa grytan med mandeln och färska örter vid servering. Servera grytan med ris, kokt potatis eller ett gott bröd och gärna en sallad.