Köttgryta med glöggsmak
Köttgryta med glöggsmak
  • 8-10 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Köttgryta med glöggsmak

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Recept och foto: Matsåklart

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2-3 gula lökar skalade och klyftade
  • Smör (till bryning)
  • Salt, svartpeppar
  • 2 msk oxfond
  • 1 1/2 dl vinglögg
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 ekologisk apelsin (skalet)
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 1 dl skållad mandel
  • En näve färska örter exempelvis timjan eller persilja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Servera grytan med ris, kokt potatis eller ett gott bröd och gärna en sallad.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttbitarna och löken i omgångar i lite smör på spisen i innergrytan (eller stekpanna). Salta och peppra.
  • 2. Sätt grytan i värmeenheten och tillsätt fond, glögg, soya och sambal oelek.
  • 3. Slowcooking: Sätt på låg värme i ca 8 timmar. ELLER Tryckkokning: Meat/Stew i 20 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • 4. När det återstår ca 10 minuter av tiden så rör ner rivet apelsinskal och crème fraîche.
  • 5. Toppa grytan med mandeln och färska örter vid servering.