
Recept och foto: Matsåklart
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg grytbitar av nöt
- 2-3 gula lökar skalade och klyftade
- Smör (till bryning)
- Salt, svartpeppar
- 2 msk oxfond
- 1 1/2 dl vinglögg
- 1 tsk kinesisk soya
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 ekologisk apelsin (skalet)
- 1/2 dl crème fraîche
- 1 dl skållad mandel
- En näve färska örter exempelvis timjan eller persilja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttbitarna och löken i omgångar i lite smör på spisen i innergrytan (eller stekpanna). Salta och peppra.
- Sätt grytan i värmeenheten och tillsätt fond, glögg, soya och sambal oelek.
- Slowcooking: Sätt på låg värme i ca 8 timmar. ELLER Tryckkokning: Meat/Stew i 20 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
- När det återstår ca 10 minuter av tiden så rör ner rivet apelsinskal och crème fraîche.
- Toppa grytan med mandeln och färska örter vid servering.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot