När jag letade efter majsrecept för Crock-Pot skrev flera att de flesta recepten smakade mer som majs i gräddsås istället för majsstuvning. En skrev emellertid att hennes mormor mixade lite majs och la till det i gräddsåsen. Bingo! Så vi mixar inte bara en del av majsen vi blandar den dessutom med färskost, ricotta, grädde och kryddor. Rör runt med lite smör i slutet innan det ska koka i Crock-Poten. Så lätt att laga, söt och smakrik, sååååå krämig och – finns det bacon lägg gärna det bredvid.
Originalreceptet hittar du här
Inga kommentarer »Ingredienser
- 1 kilo frysta majskorn
- 4 msk smör, i bitar
- olja
- Majspuré
- 1,5 dl grädde
- 4 oz. färskost
- 2,5 dl ricottaost
- 1 msk socker
- 1 msk mjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad rosmarin, timjan och paprika
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
Gör så här
- Spraya lite olja i grytan. Lägg 2,5 dl majs i mixern. Lägg den återstående majsen i Crock-Poten.
- Tillsätt alla de återstående ingredienserna i din mixer. Mixa tills den är helt slät. Tillsätt i Crock-Poten tillsammans med smör och rör om.
- Koka på HÖG i 2-4 timmar eller på LÅG 4-6 timmar, rör om ibland. Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar om så önskas.
- Garnera med bacon och salladslök (valfritt).
Diskussion om Krämig majsstuvning
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Fyllda paprikor med quinoa
Frittata med broccoli
Svampstroganoff
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!