Krämig majsstuvning
Krämig majsstuvning
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Krämig majsstuvning

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

När jag letade efter majsrecept för Crock-Pot skrev flera att de flesta recepten smakade mer som majs i gräddsås istället för majsstuvning. En skrev emellertid att hennes mormor mixade lite majs och la till det i gräddsåsen. Bingo! Så vi mixar inte bara en del av majsen vi blandar den dessutom med färskost, ricotta, grädde och kryddor. Rör runt med lite smör i slutet innan det ska koka i Crock-Poten. Så lätt att laga, söt och smakrik, sååååå krämig och – finns det bacon lägg gärna det bredvid.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kilo frysta majskorn
  • 4 msk smör, i bitar
  • olja
  • Majspuré
  • 1,5 dl grädde
  • 4 oz. färskost
  • 2,5 dl ricottaost
  • 1 msk socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad rosmarin, timjan och paprika
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4-6 remsor bacon, stekta och smulade
  • salladslök, hackad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Spraya lite olja i grytan. Lägg 2,5 dl majs i mixern. Lägg den återstående majsen i Crock-Poten.
  • 2. Tillsätt alla de återstående ingredienserna i din mixer. Mixa tills den är helt slät. Tillsätt i Crock-Poten tillsammans med smör och rör om.
  • 3. Koka på HÖG i 2-4 timmar eller på LÅG 4-6 timmar, rör om ibland. Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar om så önskas.
  • 4. Garnera med bacon och salladslök (valfritt).