
När jag letade efter majsrecept för Crock-Pot skrev flera att de flesta recepten smakade mer som majs i gräddsås istället för majsstuvning. En skrev emellertid att hennes mormor mixade lite majs och la till det i gräddsåsen. Bingo! Så vi mixar inte bara en del av majsen vi blandar den dessutom med färskost, ricotta, grädde och kryddor. Rör runt med lite smör i slutet innan det ska koka i Crock-Poten. Så lätt att laga, söt och smakrik, sååååå krämig och – finns det bacon lägg gärna det bredvid.
Originalreceptet hittar du här
Inga kommentarer »Ingredienser
- 1 kilo frysta majskorn
- 4 msk smör, i bitar
- olja
- Majspuré
- 1,5 dl grädde
- 4 oz. färskost
- 2,5 dl ricottaost
- 1 msk socker
- 1 msk mjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad rosmarin, timjan och paprika
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
Gör så här
- Spraya lite olja i grytan. Lägg 2,5 dl majs i mixern. Lägg den återstående majsen i Crock-Poten.
- Tillsätt alla de återstående ingredienserna i din mixer. Mixa tills den är helt slät. Tillsätt i Crock-Poten tillsammans med smör och rör om.
- Koka på HÖG i 2-4 timmar eller på LÅG 4-6 timmar, rör om ibland. Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar om så önskas.
- Garnera med bacon och salladslök (valfritt).
Diskussion om Krämig majsstuvning
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Bakad potatis

Kornotto med svamp

Potatismos i Express
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot