Kryddburkens vintergryta
Kryddburkens vintergryta
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kryddburkens vintergryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“Nåja, det är ju ändå vinter ett tag till och då ska man äta rejäla köttgrytor och mycket rotfrukter. Letade faktiskt bakåt i arkivet här på Kryddburken o till min förvåning har jag inte lagt upp detta recept till er… Skäms på mig!! Det är ju en sån super-dunder-god gryta, så enkel att göra och också att laborera med smaker efter eget tycke.
 Allt i ett dessutom som är himla smidigt när man gör den i en slowcoocker.”

Recept från Kryddburken.se

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 1 liten purjolök
  • 4 morötter
  • 1/4 bit rotselleri
  • 4 palsternackor
  • 1 grön paprika
  • 4 lagerblad
  • 1 msk fransk örtkrydda
  • 1 msk torkad timjan
  • Tellicherry svartpeppar
  • Vitpeppar
  • 1 liter vatten
  • 1 dl oxfond
  • 2 msk grönsaksfond
  • 8 potatisar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Börja med att bryna grytbitarna så de får fin färg.
  • 2. Skala och skär lök, purjolök, paprika och rotfrukterna i bitar. Tillsätt i grytan tillsammans med de torkade kryddorna. Vänd runt ordentligt.
  • 3. Slå på vatten och fond och låt grytan puttra på låg värme med lock ca 4-5 timmar.
  • 4. Tillsätt potatis i bitar och låt koka ytterligare en timme.
  • 5. Smaka av med salt och peppar och rör ner ett par skedar svartvinbärsgele.
  • 6. Red av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.