
“Nåja, det är ju ändå vinter ett tag till och då ska man äta rejäla köttgrytor och mycket rotfrukter. Letade faktiskt bakåt i arkivet här på Kryddburken o till min förvåning har jag inte lagt upp detta recept till er… Skäms på mig!! Det är ju en sån super-dunder-god gryta, så enkel att göra och också att laborera med smaker efter eget tycke. Allt i ett dessutom som är himla smidigt när man gör den i en slowcoocker.”
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg grytbitar av nötkött
- 2 gula lökar
- 1 liten purjolök
- 4 morötter
- 1/4 bit rotselleri
- 4 palsternackor
- 1 grön paprika
- 4 lagerblad
- 1 msk fransk örtkrydda
- 1 msk torkad timjan
- Tellicherry svartpeppar
- Vitpeppar
- 1 liter vatten
- 1 dl oxfond
- 2 msk grönsaksfond
- 8 potatisar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Börja med att bryna grytbitarna så de får fin färg.
- Skala och skär lök, purjolök, paprika och rotfrukterna i bitar. Tillsätt i grytan tillsammans med de torkade kryddorna. Vänd runt ordentligt.
- Slå på vatten och fond och låt grytan puttra på låg värme med lock ca 4-5 timmar.
- Tillsätt potatis i bitar och låt koka ytterligare en timme.
- Smaka av med salt och peppar och rör ner ett par skedar svartvinbärsgele.
- Red av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.
Diskussion om Kryddburkens vintergryta
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grytstek av älg
schedule2h

Jamaicansk köttgryta
schedule6-7 tim på låg

Potatissoppa
schedule4-5 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept