Heta kryddiga revbensspjäll som marineras under natten och passar perfekt på julbordet. De här goda och smakrika revbensspjällen är kryddade med ingefära – en av flera julkryddor. Eventuellt kan man ta lite mer ingefära än vad receptet säger för att få lite mer julkänsla och ingefärasmak.
Recept: Sara Edman
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg revbensspjäll
- 1 dl chilisås
- 2 msk balsamvinäger
- 4 msk ketjap manis
- 2 tsk torkad ingefära
- 1 dl vatten
- 2 gula lökar
- Salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Koka ihop marinaden; chilisås, balsamvinäger, ketjap manis och ingefära till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna.
- Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
- Lägg lök i klyftor och vatten i Crock-Poten. Placera revbensspjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
- Slowcooking: Tillaga på låg värme i 7-8 timmar eller hög värme i ca 5 timmar. ALT Tryckkokning: Sätt på Meat/Stew-läget i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
Diskussion om Kryddiga julrevben
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Pizza (deep pan)
schedule2h
Sötpotatischili 50/50
schedule20m
Pulled Pork á la Maria
schedule7-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept