
Heta kryddiga revbensspjäll som marineras under natten och passar perfekt på julbordet. De här goda och smakrika revbensspjällen är kryddade med ingefära – en av flera julkryddor. Eventuellt kan man ta lite mer ingefära än vad receptet säger för att få lite mer julkänsla och ingefärasmak.
Recept: Sara Edman
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg revbensspjäll
- 1 dl chilisås
- 2 msk balsamvinäger
- 4 msk ketjap manis
- 2 tsk torkad ingefära
- 1 dl vatten
- 2 gula lökar
- Salt och svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Koka ihop marinaden; chilisås, balsamvinäger, ketjap manis och ingefära till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna.
- Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
- Lägg lök i klyftor och vatten i Crock-Poten. Placera revbensspjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
- Slowcooking: Tillaga på låg värme i 7-8 timmar eller hög värme i ca 5 timmar. ALT Tryckkokning: Sätt på Meat/Stew-läget i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
Diskussion om Kryddiga julrevben
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Carnitas
schedule6h

Köttgryta med glöggsmak
schedule8 timmar på låg

Biff stroganoff i Express
schedule24m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot