Kryddigt pocherade päron
Kryddigt pocherade päron
  • 5-6
  • 15m
  • 3h

Kryddigt pocherade päron

En lätt efterrätt som kompletteras med vaniljglass.

Recept av Phil Vickery.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 stora citroner
  • 7,5 dl kokande vatten
  • 225 g strösocker
  • 4 msk grovhackad färsk ingefära
  • 1 tsk färsk röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 5 eller 6 mogna Williams eller Comice päron
  • 6 små bitar konserverad ingefära, med sockerlag, (valfritt)
  • Servera med vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala citronerna med en potatisskalare och pressa ut saften.
  • 2. Häll ner det kokande vattnet i stengodsgrytan. Tillsätt socker, färsk ingefära (valfritt), chili, kanel, citronskal och saft, sätt på locket och värm upp.
  • 3. Skala under tiden päronen, men lämna kvar stjälkarna. Stick in en äppelpipa (urkärnare) i päronens ände och vrid för att ta ut kärnhuset.
  • 4. Sätt de skalade päronen i den varma sockerlagen. Sätt på locket och koka i 3-4 timmar på Låg inställning (1-2 timmar på Hög inställning) eller tills päronen är mjuka.
  • 5. När de är kokta, tag försiktigt ur päronen, dela dem mitt itu och servera med vaniljglass, lite hackad konserverad ingefära och sockerlag.