Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
2 stora citroner
7,5 dl kokande vatten
225 g strösocker
4 msk grovhackad färsk ingefära
1 tsk färsk röd chili
2 kanelstänger
5 eller 6 mogna Williams eller Comice päron
6 små bitar konserverad ingefära, med sockerlag, (valfritt)
Servera med vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Skala citronerna med en potatisskalare och pressa ut saften.
2. Häll ner det kokande vattnet i stengodsgrytan. Tillsätt socker, färsk ingefära (valfritt), chili, kanel, citronskal och saft, sätt på locket och värm upp.
3. Skala under tiden päronen, men lämna kvar stjälkarna. Stick in en äppelpipa (urkärnare) i päronens ände och vrid för att ta ut kärnhuset.
4. Sätt de skalade päronen i den varma sockerlagen. Sätt på locket och koka i 3-4 timmar på Låg inställning (1-2 timmar på Hög inställning) eller tills päronen är mjuka.
5. När de är kokta, tag försiktigt ur päronen, dela dem mitt itu och servera med vaniljglass, lite hackad konserverad ingefära och sockerlag.
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?