
Kyckling Adobo är en filippinsk maträtt, såsen i detta recept får lite sting av vinäger och soja. Kinesiska handlare introducerade sojasås i maten för att ersätta det traditionella saltet. Kycklingbuljongen mjukar upp rätten på ett bra sätt.
Receptet kommer från The magical slowcooker
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 5 kycklinglår med skinn och ben
- 2-3 msk. matlagningsolja
- 0,5 dl sojasås
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2,5 dl kycklingbuljong
- 1 gullök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor lämnade hela
- 3 små skivor av skalad färsk ingefära
- 2 lagerblad
- 8 svartpepparkorn
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Sätt en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är het, häll lite olja i pannan. Bryn kycklingen på båda sidor. Lägg kycklingen i slowcookern.
- Vispa ihop sojasås, vinäger, kycklingbuljong och lök. Häll denna blandning över kycklingen.
- Tillsätt vitlöken, ingefärskivorna, lagerblad och pepparkorn på toppen av kycklingen.
- Lägg på locket och koka på LOW i 6 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
- Ta bort lagerblad, och vitlöksklyftorna. Servera och njut!
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot