Kyckling Adobo är en filippinsk maträtt, såsen i detta recept får lite sting av vinäger och soja. Kinesiska handlare introducerade sojasås i maten för att ersätta det traditionella saltet. Kycklingbuljongen mjukar upp rätten på ett bra sätt.

Receptet kommer från The magical slowcooker

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 5 kycklinglår med skinn och ben
  • 2-3 msk. matlagningsolja
  • 0,5 dl sojasås
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 gullök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor lämnade hela
  • 3 små skivor av skalad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är het, häll lite olja i pannan. Bryn kycklingen på båda sidor. Lägg kycklingen i slowcookern.
  • Vispa ihop sojasås, vinäger, kycklingbuljong och lök. Häll denna blandning över kycklingen.
  • Tillsätt vitlöken, ingefärskivorna, lagerblad och pepparkorn på toppen av kycklingen.
  • Lägg på locket och koka på LOW i 6 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • Ta bort lagerblad, och vitlöksklyftorna. Servera och njut!

Diskussion om Kyckling Adobo

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kycklinggryta med mörkt öl

schedule4 timmar på hög, 6 timmar på låg

3.9 / 5. 32

Ångkokt kycklingbröst i Expressen

schedule10m

4.2 / 5. 27

Kycklinggryta med grönsaker och couscous (Barnmat)

schedule25m

4 / 5. 38

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept