Kyckling Adobo
Kyckling Adobo
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kyckling Adobo

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kyckling Adobo är en filippinsk maträtt, såsen i detta recept får lite sting av vinäger och soja. Kinesiska handlare introducerade sojasås i maten för att ersätta det traditionella saltet. Kycklingbuljongen mjukar upp rätten på ett bra sätt.

Receptet kommer från The magical slowcooker

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 kycklinglår med skinn och ben
  • 2-3 msk. matlagningsolja
  • 0,5 dl sojasås
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 gullök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor lämnade hela
  • 3 små skivor av skalad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Kokat ris
  • grönsaker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Sätt en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är het, häll lite olja i pannan. Bryn kycklingen på båda sidor. Lägg kycklingen i slowcookern.
  • 2. Vispa ihop sojasås, vinäger, kycklingbuljong och lök. Häll denna blandning över kycklingen.
  • 3. Tillsätt vitlöken, ingefärskivorna, lagerblad och pepparkorn på toppen av kycklingen.
  • 4. Lägg på locket och koka på LOW i 6 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • 5. Ta bort lagerblad, och vitlöksklyftorna. Servera och njut!
Näringsinformation
Kalorier 399 kcal
Carbohydrates 6 g
Protein 24 g
Fett 30 g
Mättat Fett: 6 g
Cholesterol 141 mg
Vitamin A 2.3%
Vitamin C 7.8%
Kalcium 2.7%
Järn 7.7%