En rustik och värmande gryta som den som ofta lagas i Italien. Cacciatore betyder “jägare” och det är precis vad man kan kalla denna gryta, en riktig “jägargryta” fylld med smaker. Man kan variera det i det oändliga, precis som italienarna gör, de tillsätter det som finns till hands. Morot, selleri, chili, örter, salami eller potatis är några av förslagen. En traditionell kyckling Cacciatore innehåller vitt vin, men det går bra utan. Den smakar fantastiskt, mustig och smakrik.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 4 kycklingfiléer eller klubbor
- 400 g krossade tomater
- 300 g Tomatsoppa, burk
- 1 ,5 tsk Italiensk krydda
- 2 tsk vitlöksklyftor
- 1,5 dl champinjoner, färska eller burk
- 2 hackade paprikor
- 1,5 hackad lök
- olivolja
- 2 st morötter
- 1 dl hackad salami
- 1 dl vitt vin
- 1 kycklingbuljong utspädd i 1 dl hett vatten
- 2 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
- 1 liten bunt persilja
- Salt & peppar
- 1 tsk socker
Gör så här
- Smörj grytan med olivoljan, häll i alla ingredienser och rör om.
- Koka på låg 6-8 tim. Skeda över såsen vid servering
Diskussion om Kyckling Cacciatore
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Apelsinkyckling
Kycklingsoppa
Kyckling Barbacoa
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot