Kyckling Cacciatore
Kyckling Cacciatore
  • 4
  • 10m
  • 6h

Kyckling Cacciatore

En rustik och värmande gryta som den som ofta lagas i Italien. Cacciatore betyder “jägare” och det är precis vad man kan kalla denna gryta, en riktig “jägargryta” fylld med smaker. Man kan variera det i det oändliga, precis som italienarna gör, de tillsätter det som finns till hands. Morot, selleri, chili, örter, salami eller potatis är några av förslagen. En traditionell kyckling cacciatore innehåller vitt vin, men det går bra utan. Den smakar fantastiskt, mustig och smakrik.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kycklingfiléer eller klubbor
  • 400 g krossade tomater
  • 300 g Tomatsoppa, burk
  • 1 ,5 tsk Italiensk krydda
  • 2 tsk vitlöksklyftor
  • 1,5 dl champinjoner, färska eller burk
  • 2 hackade paprikor
  • 1,5 hackad lök
  • olivolja
  • 2 st morötter
  • 1 dl hackad salami
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljong utspädd i 1 dl hett vatten
  • 2 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
  • 1 liten bunt persilja
  • Salt & peppar
  • 1 tsk socker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj grytan med olivoljan, häll i alla ingredienser och rör om.
  • 2. Koka på låg 6-8 tim. Skeda över såsen vid servering
  • 3. Per portion: 204 kalorier, 4 g fett, 25 g protein, 17 g kolhydrater, 2 g fibrer.