Fixa en frestande middag snabbt och nästan löjligt enkelt med klassiska fajitas fyllda med kryddig kyckling, knapriga grönsaker och mjuk guacamole.
“Fajita är en tex-mex-rätt bestående av stekt eller grillat kött på tortillabröd. Köttet är traditionellt oxbringa, men det kan även bytas mot kyckling, fläsk, räkor eller halloumi. Köttet tillagas och serveras oftast tillsammans med lök och paprika.” Wikipedia
Ingredienser
- 500g kycklingfiléer, i bitar
- 1 grön paprika, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 2 stora klyftor vitlök, pressade
- 1 msk honung
- Juice från 1 st lime
- 1 msk chilipulver
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chiliflakes
Gör så här
- Häll innehållet i din Crock-Pot och koka på låg i 6 timmar.
- Dela köttet med en gaffel eller låt det vara små bitar, blanda med grönsaker och goda såser och lägg i ett tortillabröd.
- FoodPrep: Lägg ingredienserna i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.
- Ta fram påsen kvällen innan du ska tillaga den och lägg i kylen så att den tinar.
Diskussion om Kyckling Fajitas
2 tankar om “Kyckling Fajitas”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Asiatisk kycklinggryta
Kyckling Pad Thai
Vit kycklingchili
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Alldeles för torrt, som vanligt när jag lagar kyckling i min crockpot. Jag tittade till min kyckling när det var ca 3.5 timme kvar och då var den redan snustorr och hade börjat lösas upp till en mosig massa. OBS jag lagade på låg värme som det stod i receptet. Hur lyckas ni andra med att laga kyckling i crockpot?
Vilken modell har du? Jag använder oftast kycklinglårfiléer, de brukar funka bra.