Kyckling Kung Pao
Kyckling Kung Pao
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Kyckling Kung Pao

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna läckra Kung Pao Kyckling ligger i en söt och kryddig sås med grönsaker och krispiga cashewnötter. Hoppa över hämtmaten, det här är så mycket hälsosammare och bättre!

Receptet kommer från: The Recipe Critic

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500-700g benfria, kycklingbröst utan skinn (ca 2-3 stycken), skuren i bitar
  • 3-4 matskedar olivolja
  • 4 - 6 torkade röda chili peppar som finns i asiatiska stormarknader
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sojasås (låg-natrium)
  • 3 msk honung
  • 2 msk hoisinsås
  • 3 vitlöksklyftor, malda
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0,5 tsk torkade chiliflingor
  • 2 msk majsstärkelse eller arrowrootpulver (till redning)
  • 2-3 msk vatten (plus mer som behövs för att reda av såsen)
  • 1 medellång zucchini, delad i halvor
  • 1 röd paprika, hackad i bitar
  • 2 dl rostade cashewnötter (eller rostade jordnötter)
  • salt och svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Sesamfrön, salladslök och servera med ris, quinoa eller nudlar, om så önskas.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. I en stor zip-påse, lägg i kyckling, salt och svartpeppar. Skaka tills det är väl blandat.
  • 2. Värm en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen ca 2-3 minuter på varje sida tills den är brynt. (Du kan hoppa över det här steget och lägga i den direkt i slowcookern). Lägg kycklingen i din slowcooker.
  • 3. Vispa ihop sojasås, vatten, honung, hoisinsås, vitlök, ingefära och chili flingor och häll över kycklingen. Täck med lock och koka på LOW i 2,5 - 4 timmar eller HÖG i 1,5 - 3 timmar.
  • 4. Ca 30 minuter före servering, vispa ihop majsstärkelsen och vattnet i en liten skål. Blanda i grytan. Tillsätt torkade röda chilis, röda paprikor, zucchini och cashewnötter.
  • 5. Täck och koka på HÖG i ytterligare 20-30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och såsen har tjocknat. (Lägg till mer vatten för att få såsen så lös du vill ha den). Strö med sesamfrön, salladslök och servera med ris, quinoa eller nudlar, om så önskas.
Information

Du kan med fördel dubbla såsen om du gillar mer sås.