Kyckling med grädde och dragon
Kyckling med grädde och dragon
  • 8
  • 10m
  • 6h

Kyckling med grädde och dragon

Ett av Ulf Wagners goda recept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2st hela små kycklingar eller en stor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 matskedar fransk senap
  • 2 matskedar hackad färsk dragon
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 matsked citrusgelé eller citrusmarmelad
  • 1st finhackad lök
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • 50 gram smör
  • ½ matsked finhackad färsk dragon
  • Maizena och vatten till att reda såsen med
  • en handfull champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Vispa ihop alla ingredienser utom grädden och förbered kycklingen genom att salta och peppra den. Häll blandningen i Crock-Pot:en och lägg i kycklingarna.
  • 2. Sätt på låg värme i Crock-Poten och låt koka i 6 timmar.
  • 3. Sedan tar du upp kycklingen, silar av såsen och kokar upp den på hög, häll i grädden och om det behövs reder du den med maizena och smaksätter med smör, salt och peppar. Avsluta med att lägga i dragonen.
  • 4. Bena ur kycklingen och servera med såsen och lite goda grönsaker, gärna zucchini, samt pressad potatis. Bon appétit!