Ett av Ulf Wagners goda recept. Dragon och senap passar bra ihop.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2st hela små kycklingar eller en stor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 matskedar fransk senap
  • 2 matskedar hackad färsk dragon
  • 2 dl kycklingfond
  • 1 matsked citrusgelé eller citrusmarmelad
  • 1st finhackad lök
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • 50 gram smör
  • ½ matsked finhackad färsk dragon
  • Maizena och vatten till att reda såsen med
  • en handfull champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Vispa ihop alla ingredienser utom grädden och förbered kycklingen genom att salta och peppra den. Häll blandningen i Crock-Pot:en och lägg i kycklingarna.
  • Sätt på låg värme i Crock-Poten och låt koka i 6 timmar.
  • Sedan tar du upp kycklingen, silar av såsen och kokar upp den på hög, häll i grädden och om det behövs reder du den med maizena och smaksätter med smör, salt och peppar. Avsluta med att lägga i dragonen.
  • Bena ur kycklingen och servera med såsen och lite goda grönsaker, gärna zucchini, samt pressad potatis. Bon appétit!

Diskussion om Kyckling med grädde och dragon

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Dijonkyckling

schedule6 timmar

4 / 5. 67

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 31

Kycklingpasta Florentine

schedule15m

4 / 5. 40

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept