Jag har kommit på att det enklaste sättet att göra en perfekt Tikka är att göra den i en slowcooker. Jag använder vanligtvis gräddfil eller grädde i den här maträtten, men jag gjorde några ändringar för en vän som inte tålde mejeriprodukter så jag använde kokosmjölk istället, det blev jättebra. Nu vill jag aldrig ha det på något annat sätt.
Originalreceptet kommer från A dash of sanity
5 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 1 kg kycklinglårfiléer, utan skinn
- 2 burkar hackade tomater
- 1 burk passerade tomater
- 3 msk hackad vitlök
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk currypulver
- 1 matsked + 2 tsk garam masala
- 1 tsk paprika
- salt och peppar
- 1/2 tsk malen gurkmeja
- 2 dl kokosmjölk
- hackad färsk koriander
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg löken på botten av din slowcooker (vill du kan du steka löken först). Tillsätt kycklingen ovanpå löken. Häll tomatsås över.
- Lägg på vitlök, ingefära och alla kryddor: 1 msk garam masala, paprika, gurkmeja, curry, peppar och salt. Rör försiktigt ihop såsen.
- Lägg på locket på slowcookern och koka i 3-4 timmar på hög (eller 6-8 timmar på låg).
- Tips. Har du en Crockpot Express så tryckkokar du den på Soup/stew-läget. Kom ihåg att fyll på med kokosmjölken innan starten.
- När det är klart, ta upp kycklingen ur såsen och lägg dem på en tallrik eller skärbräda och strimla sedan allt kycklingkött. Jag gör detta med två gafflar och drar bara isär köttet.
- När kycklingen är strimlad lägg i den i såsen.
- Rör ihop kokosmjölken med den återstående teskeden garam masala. Häll kokosmjölken och blanda. Lägg på locket och låt det bli varmt ett par minuter.
- Servera med ris och/eller med naanbröd och toppa med färsk koriander.
Diskussion om Kyckling Tikka Masala
5 tankar om “Kyckling Tikka Masala”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Teriyakikyckling
schedule4 tim på låg
Kyckling med röd curry och nudlar
schedule15m
Kyckling Cacciatore
schedule6-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Väldigt gott, tummen upp
Smakade inte indiskt, bara vattnig tomatsås.
Har du haft i alla kryddor (1,2 matskedar Garam Masala) och låtit allt koka ihop ordentligt? Jag tycker att det blev väldigt indiskt.
Ska man ha 1burk passerade tomater och 2 burkar med finkrossade burkar? Blir det inte för mycket sås? Eller räcker det med 1 burk passerade och lite hackade tomater i?
Uppdatering, Hade 1 burk passerade tomater och 2 hackade tomater. Blev perfekt mängd vätska! Viktigt att krydda ordentligt om man vill ha mer av den indiska smaken i rätten. Supergott!