Kyckling Tikka Masala
Kyckling Tikka Masala
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kyckling Tikka Masala

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag har kommit på att det enklaste sättet att göra en perfekt Tikka är att göra den i en slowcooker. Jag använder vanligtvis gräddfil eller vispgrädde i den här maträtten, men jag gjorde några ändringar för en vän som inte tålde mejeriprodukter så jag använde kokosmjölk istället, det blev jättebra. Nu vill jag aldrig ha det på något annat sätt.

Originalreceptet kommer från A dash of sanity

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 kg kycklinglårfiléer, utan skinn
  • 2 burkar hackade tomater
  • 1 burk passerade tomater
  • 3 msk hackad vitlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk currypulver
  • 1 matsked + 2 tsk garam masala
  • 1 tsk paprika
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk malen gurkmeja
  • 2 dl kokosmjölk
  • hackad färsk koriander
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris
  • naanbröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg löken till botten av din slowcooker (vill du kan du steka löken först). Tillsätt kycklingen precis ovanpå löken. Häll tomatsås över.
  • 2. Fyll på såsen med vitlök, ingefära och alla kryddor: 1 msk garam masala, paprika, gurkmeja, curry, peppar och salt. Rör försiktigt ihop såsen.
  • 3. Lägg på locket på slowcookern och koka i 3-4 timmar på hög (eller 6-8 timmar på låg).
  • 4. När det är klart, tar du upp kycklingen ur såsen och lägg dem på en tallrik eller skärbräda och strimla sedan allt kycklingkött. Jag gör detta med två gafflar och drar bara isär köttet.
  • 5. När kycklingen är strimlad lägg i den i såsen.
  • 6. Rör ihop kokosmjölken med den återstående teskeden garam masala. Häll kokosmjölken och blanda. Lägg på locket och låt det bli varmt ett par minuter.
  • 7. Servera med ris och/eller med naanbröd och toppa med färsk koriander.
Näringsinformation
Kalorier: 333 kcal
Kolhydrater: 9g
Protein: 20 g
Fett: 24g
Kolesterol: 111 mg
Natrium: 794 mg
Kalium: 661
Fiber: 2g
C-vitamin: 9,1 mg

Kommentarer

Ann-Sofie Kemppainen
Ann-Sofie Kemppainen

Väldigt gott, tummen upp 👍

2020-11-09
Helena S
Helena S

Smakade inte indiskt, bara vattnig tomatsås.

2021-03-07
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Har du haft i alla kryddor (1,2 matskedar Garam Masala) och låtit allt koka ihop ordentligt? Jag tycker att det blev väldigt indiskt.

2021-03-08
Niki Latif
Niki Latif

Ska man ha 1burk passerade tomater och 2 burkar med finkrossade burkar? Blir det inte för mycket sås? Eller räcker det med 1 burk passerade och lite hackade tomater i?

2021-03-12
Niki Latif
Niki Latif

Uppdatering, Hade 1 burk passerade tomater och 2 hackade tomater. Blev perfekt mängd vätska! Viktigt att krydda ordentligt om man vill ha mer av den indiska smaken i rätten. Supergott!

2021-03-16