Kycklinggryta med mörkt öl
Kycklinggryta med mörkt öl
  • 8
  • 45m
  • 4h

Kycklinggryta med mörkt öl

Kycklinglår är perfekta att koka i Crock-Pot eftersom de behåller sin saftighet.

Recept från Eatingwell.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 msk maizenamjöl
  • salt och peppar
  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 4 tsk olivolja
  • 3-5 skivor bacon, hackat
  • 4 dl mörkt öl, Guiness el likn.
  • 0,5 kg små morötter (eller stora delade)
  • 250 g portabellosvamp el champinjoner, delade
  • 0,5 l hackad lök
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • 2,5 dl konc kycklingfond
  • 0,5 l frysta gröna ärtor, tinade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd kycklingen i det
  • 2. Hetta upp lite av oljan i stekpannan och stek kycklingen tills den fått lite färg. Lägg den sedan i grytan.
  • 3. Stek bacon och pudra sedan över med mjöl. Häll ölen över och rör runt ordentligt. Häll det sedan över kycklingen.
  • 4. Lägg i morötter, svamp, timjan, vitlök och lök i grytan och häll till sist fonden över. Lägg på locket och koka 4 tim på hög eller 6-7 tim på låg.
  • 5. Lägg till sist i ärtorna och koka i 5-10 min till. Smaka av med salt och peppar.
  • 6. Per portion: 365 kal, 13g fett, 88 mg kolesterol, 30 g protein.