Kycklinglår är perfekta att koka i Crock-Pot eftersom de behåller sin saftighet.

Recept från Eatingwell.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 3-5 skivor bacon, hackat
  • 0,5 kg små morötter (eller stora delade)
  • 250 g portabellosvamp el champinjoner, delade
  • 3 st lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 l frysta gröna ärtor, tinade
  • 4 dl mörkt öl, Guiness el likn.
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 4 tsk olivolja
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar
  • 6 msk maizenamjöl
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjöl med salt och peppar och vänd kycklingen i det
  • Hetta upp lite av oljan i stekpannan och stek kycklingen tills den fått lite färg. Lägg den sedan i grytan.
  • Stek bacon och pudra sedan över med mjöl. Häll ölen över och rör runt ordentligt. Häll det sedan över kycklingen.
  • Lägg i morötter, svamp, timjan, vitlök och lök i grytan och häll till sist buljongen över. Lägg på locket och koka 4 tim på hög eller 6-7 tim på låg.
  • Lägg till sist i ärtorna och koka i 5-10 min till. Smaka av med salt och peppar.

Diskussion om Kycklinggryta med mörkt öl

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Krämig chilikyckling i Express

schedule10m

3.9 / 5. 108

Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek

schedule20m

4 / 5. 64

Kycklinggryta med curry

schedule8 tim på låg

4 / 5. 60

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept