Kycklinglår är perfekta att koka i Crock-Pot eftersom de behåller sin saftighet.

Recept från Eatingwell.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 3-5 skivor bacon, hackat
  • 0,5 kg små morötter (eller stora delade)
  • 250 g portabellosvamp el champinjoner, delade
  • 3 st lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 l frysta gröna ärtor, tinade
  • 4 dl mörkt öl, Guiness el likn.
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 4 tsk olivolja
  • 1,5 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar
  • 6 msk maizenamjöl
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjöl med salt och peppar och vänd kycklingen i det
  • Hetta upp lite av oljan i stekpannan och stek kycklingen tills den fått lite färg. Lägg den sedan i grytan.
  • Stek bacon och pudra sedan över med mjöl. Häll ölen över och rör runt ordentligt. Häll det sedan över kycklingen.
  • Lägg i morötter, svamp, timjan, vitlök och lök i grytan och häll till sist buljongen över. Lägg på locket och koka 4 tim på hög eller 6-7 tim på låg.
  • Lägg till sist i ärtorna och koka i 5-10 min till. Smaka av med salt och peppar.

Diskussion om Kycklinggryta med mörkt öl

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med grädde och dragon

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 18

Currykyckling

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 124

Barbeque Kyckling Sliders (pulled chicken)

schedule7h

4 / 5. 9

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot