Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
3-5 skivor bacon, hackat
0,5 kg små morötter (eller stora delade)
250 g portabellosvamp el champinjoner, delade
3 st lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, pressade
0,5 l frysta gröna ärtor, tinade
4 dl mörkt öl, Guiness el likn.
2,5 dl kycklingbuljong
4 tsk olivolja
1,5 tsk torkad timjan
Salt och peppar
6 msk maizenamjöl
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd kycklingen i det
2. Hetta upp lite av oljan i stekpannan och stek kycklingen tills den fått lite färg. Lägg den sedan i grytan.
3. Stek bacon och pudra sedan över med mjöl. Häll ölen över och rör runt ordentligt. Häll det sedan över kycklingen.
4. Lägg i morötter, svamp, timjan, vitlök och lök i grytan och häll till sist buljongen över. Lägg på locket och koka 4 tim på hög eller 6-7 tim på låg.
5. Lägg till sist i ärtorna och koka i 5-10 min till. Smaka av med salt och peppar.