Dessa krämiga kycklingköttbullar i svampsås är mjuka, saftiga och fulla av smak i en läcker sås som består av mycket svamp. Detta är en god snabblagad rätt som är perfekt till middag och serveras med nudlar, pasta och ångkokt broccoli.
Originalreceptet kommer från myfoodstory.com
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 550 g kycklingfärs
- 1,8 dl pankoströbröd
- 1 ägg
- 3,5 dl kycklingbuljong
- 1,2 dl hackad purjolök
- 2,5 dl finhackad svamp
- 5 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk mjöl
- 0,6 dl riven parmesan
- 1 tsk oregano
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1/2 tsk torkad persilja
- 4 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1,2 dl grädde eller creme fraiche
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda pankoströbröd, 1 ägg, 1 tsk oregano, 1 tsk paprikapulver, 3 finhackade vitlöksklyftor, parmesanost och salt efter smak i en stor skål.
- Blanda kycklingfärsen med ovanstående och forma smeten till köttbullar.
- Bryn kycklingköttbullarna i 2 msk olivolja i Crock-Pot Expressen på Brown/Sauté tills de fått fin färg.
- Lägg undan köttbullarna och värm två msk olja i Expressen.
- Stek 2 hackade vitlöksklyftor och purjolök tills den mjuknar och blir genomskinlig. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 2-3 minuter.
- Rör i mjölet och tillsätt långsamt kycklingbuljongen under omrörning. Rör tills såsen tjocknar.
- Blanda i rosmarin, persilja, 1/2 tsk paprikapulver, salt och peppar. Späd med mer vatten om såsen är för tjock.
- Lägg tillbaka kycklingköttbullarna och kör på manual, högt tryck i 4 minuter.
- Släpp ångan naturligt i 5 minuter och öppna sedan locket.
- Blanda ner grädden och låt allt puttra i ytterligare några minuter på eftervärmen.
Diskussion om Kycklingköttbullar i krämig svampsås
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Amerikansk chilikyckling
schedule6-8 tim på låg
Kyckling Tikka Masala
schedule6h
Catalina-kyckling
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept