Lammbringa med linser
Lammbringa med linser
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 10h tillagningstid

Lammbringa med linser

Lammbringa som rulle på kocken Ulf Wagners vis

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Lammbringa, ca 1,2 kilo
  • 200 gram Puylinser, blötlagda i cirka sex till åtta timmar timmar
  • 1st pressad Vitlöksklyfta
  • 1st, rivet skal och saften från en ekologisk Citron
  • 2 msk finhackade färska Örter, exempelvis Rosmarin, Timjan och Bladpersilja
  • 2 dl Ljus Kalv- eller Lammfond
  • 2 dl Rödvin
  • 4st finhackade Tomater
  • 1st finhackad Gul Lök
  • 1 dl Olivolja
  • Salt och nymalen Vitpeppar
  • Steksnöre
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg lammbringan på en skärbräda och fördela ut citronskalet, örterna och vitlöken på den. Krydda med salt och peppar. Sedan rullar du ihop den så hårt du kan och binder sedan upp den.
  • 2. Blanda alla övriga ingredienser i Crock-Pot:en och lägg i lammet. Ställ den på 9 - 10 timmar på låg. Bygg en båt eller bara slappa!
  • 3. Ta upp bringan, ta bort snöret, skiva bringan och lägg sedan upp linserna och allt det andra goda på en varm tallrik. Sedan lägger du upp bringan och strör över lite örter som dekoration. Servera med kokt potatis eller ett gött mos.