Lammbringa som rulle på kocken Ulf Wagners vis

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • Lammbringa, ca 1,2 kilo
  • 200 gram Puylinser, blötlagda i cirka sex till åtta timmar timmar
  • 1st pressad Vitlöksklyfta
  • 1st, rivet skal och saften från en ekologisk Citron
  • 2 msk finhackade färska Örter, exempelvis Rosmarin, Timjan och Bladpersilja
  • 2 dl Ljus Kalv- eller Lammfond
  • 2 dl Rödvin
  • 4st finhackade Tomater
  • 1st finhackad Gul Lök
  • 1 dl Olivolja
  • Salt och nymalen Vitpeppar
  • Steksnöre
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg lammbringan på en skärbräda och fördela ut citronskalet, örterna och vitlöken på den. Krydda med salt och peppar. Sedan rullar du ihop den så hårt du kan och binder sedan upp den.
  • Blanda alla övriga ingredienser i Crock-Pot:en och lägg i lammet. Ställ den på 9 - 10 timmar på låg. Bygg en båt eller bara slappa!
  • Ta upp bringan, ta bort snöret, skiva bringan och lägg sedan upp linserna och allt det andra goda på en varm tallrik. Sedan lägger du upp bringan och strör över lite örter som dekoration. Servera med kokt potatis eller ett gött mos.

Diskussion om Lammbringa med linser

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammcurry

schedule15 min + 6 tim i slowcooker

3.6 / 5. 28

Högrev i vin och örter

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 353

Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 11

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Baskiska lammlägg

schedule8 timmar på låg

0 / 5. 0

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

Palak gosht – Indisk Lammgryta

schedule4-6 timmar på låg

2.5 / 5. 2

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept