
Lammbringa som rulle på kocken Ulf Wagners vis
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- Lammbringa, ca 1,2 kilo
- 200 gram Puylinser, blötlagda i cirka sex till åtta timmar timmar
- 1st pressad Vitlöksklyfta
- 1st, rivet skal och saften från en ekologisk Citron
- 2 msk finhackade färska Örter, exempelvis Rosmarin, Timjan och Bladpersilja
- 2 dl Ljus Kalv- eller Lammfond
- 2 dl Rödvin
- 4st finhackade Tomater
- 1st finhackad Gul Lök
- 1 dl Olivolja
- Salt och nymalen Vitpeppar
- Steksnöre
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg lammbringan på en skärbräda och fördela ut citronskalet, örterna och vitlöken på den. Krydda med salt och peppar. Sedan rullar du ihop den så hårt du kan och binder sedan upp den.
- Blanda alla övriga ingredienser i Crock-Pot:en och lägg i lammet. Ställ den på 9 - 10 timmar på låg. Bygg en båt eller bara slappa!
- Ta upp bringan, ta bort snöret, skiva bringan och lägg sedan upp linserna och allt det andra goda på en varm tallrik. Sedan lägger du upp bringan och strör över lite örter som dekoration. Servera med kokt potatis eller ett gött mos.
Diskussion om Lammbringa med linser
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot