Amerikansk söder möter Fransk sydkust. Ett hett möte som berör.

Recept av Jonas Westman.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1-1,2kg benfri lammstek
  • 1 tsk harissapaste
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk anchochili, Santa Marias malda
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 400 g cocktailtomater på burk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär lammsteken i 2-3cm stora bitar och lägg i Crock-potgrytan tillsammans med övriga ingredienser. Blanda allt väl.
  • Sätt på locket och sätt grytan i basenheten. Ställ in den på låg.
  • När chilin är klar kan extra harissa tillsättas om man vill ha en extra het rätt. Tryck gärna sönder köttet något med en gaffel. Jag är inte ensam om att vilja ha min chili lite ”sönderkokt” där köttet är trådigt och tar åt sig all smak.
  • Serveringstips: Ett gott surdegsbröd eller majsbröd. Pröva gärna en sallad på vita bönor, skivad salladslök och tärnad mango. Smaksätt med olivolja, pressad limejuice, nymalen svartpeppar och flingsalt. Fräsch brytning till den heta, mustiga chilin.
  • Att tänka på: Benfri lammstek är lätt att få tag på och är klar att skäras i bitar men kan bytas ut mot andra styckningsdetaljer på lammet. Den långa tillagningstiden mörar även hårdare delar som rygg eller bringa.

Diskussion om Lammchili

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lyxig kålpudding

schedule6h

4 / 5. 297

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

Muckalica – Serbisk köttgryta

schedule40+10 min

3.9 / 5. 59

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps

schedule6-7 timmar på låg

4.1 / 5. 8

Lammgryta med saffran

schedule6-8 timmar på Låg

3.9 / 5. 21

Indisk Korma med lamm

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 107

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept