
Här kommer ett superhärligt recept på en lite annorlunda gryta med saffran, citron och soltorkade tomater. Perfekt till påsk. Och görs med fördel i Crock-Pot!
Recept och bild av Anne Skoog
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg lammkött i bitar
- olivolja
- 2 gula lökar, grovt hackade
- 4-5 vitlöksklyftor, grovt hackade
- 3 msk tomatpuré
- 3-4 dl vatten
- 3 lagerblad
- 1 msk socker
- 0,5 g saffran
- 0,5 msk kanel
- 0,5 msk spiskummin
- 1 röd chili, eller 1 tsk sambal oelek
- salt, svartpeppar
- 5 soltorkade tomater i strimlor
- rivet skal och saft av 1 citron
- 100 g torkade aprikoser i strimlor
- några kvistar färsk rosmarin
- 4-5 tomater, urkärnade och tärnade
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttet i lite olja i en Crock-Pot med brynfunktion. (Går förstås att bryna i stekpanna om din Crock-pot inte har den möjligheten).
- Stek också lök och vitlök och tillsätt tomatpuré. Rör om noga och fräs i ett par minuter. Kör på LÅG värme ca 6-8 timmar.
- En kvart innan servering tillsätter du citronsaft och skal, aprikoser och rosmarin, och kör på HÖG värme utan lock. Tillsätt till sist tomaterna i fem minuter.
- Servera gärna med cous-cous eller bulgur, och en klick matlagningsyogurt, och gärna lite grönsaker.
Diskussion om Lammgryta med saffran
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept