Lammgryta med saffran
Lammgryta med saffran
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Lammgryta med saffran

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Här kommer ett superhärligt recept på en lite annorlunda gryta med saffran, citron och soltorkade tomater. Perfekt till påsk. Och görs med fördel i Crock-Pot!

Recept och bild av Anne Skoog

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg lammkött i bitar
  • olivolja
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 4-5 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 3-4 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 msk socker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 röd chili, eller 1 tsk sambal oelek
  • salt, svartpeppar
  • 5 soltorkade tomater i strimlor
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 100 g torkade aprikoser i strimlor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 4-5 tomater, urkärnade och tärnade
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Cous-cous eller bulgur
  • En klick matlagningsyogurt
  • Färska grönsaker.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttet i lite olja i en Crock-Pot med brynfunktion. (Går förstås att bryna i stekpanna om din Crock-pot inte har den möjligheten).
  • 2. Stek också lök och vitlök och tillsätt tomatpuré. Rör om noga och fräs i ett par minuter. Kör på LÅG värme ca 6-8 timmar.
  • 3. En kvart innan servering tillsätter du citronsaft och skal, aprikoser och rosmarin, och kör på HÖG värme utan lock. Tillsätt till sist tomaterna i fem minuter.
  • 4. Servera gärna med cous-cous eller bulgur, och en klick matlagningsyogurt, och gärna lite grönsaker.