Här kommer ett superhärligt recept på en lite annorlunda gryta med saffran, citron och soltorkade tomater. Perfekt till påsk. Och görs med fördel i Crock-Pot!

Recept och bild av Anne Skoog

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg lammkött i bitar
  • olivolja
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 4-5 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 3-4 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 msk socker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 röd chili, eller 1 tsk sambal oelek
  • salt, svartpeppar
  • 5 soltorkade tomater i strimlor
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 100 g torkade aprikoser i strimlor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 4-5 tomater, urkärnade och tärnade
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn köttet i lite olja i en Crock-Pot med brynfunktion. (Går förstås att bryna i stekpanna om din Crock-pot inte har den möjligheten).
  • Stek också lök och vitlök och tillsätt tomatpuré. Rör om noga och fräs i ett par minuter. Kör på LÅG värme ca 6-8 timmar.
  • En kvart innan servering tillsätter du citronsaft och skal, aprikoser och rosmarin, och kör på HÖG värme utan lock. Tillsätt till sist tomaterna i fem minuter.
  • Servera gärna med cous-cous eller bulgur, och en klick matlagningsyogurt, och gärna lite grönsaker.

Diskussion om Lammgryta med saffran

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Glutenfri fläskfilégryta

schedule5h

4 / 5. 84

Pastagratäng

3.9 / 5. 10

Köttfärssås bolognaise

schedule5-7 timmar på låg

4 / 5. 10

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lasagne

schedule1,5h

3.6 / 5. 77

Gryta med vita bönor och mört kött

schedule45 min

3.8 / 5. 17

Muckalica – Serbisk köttgryta

schedule40+10 min

3.9 / 5. 59

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept