Lammrulle
Lammrulle
  • 4 portioner
  • 25m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Lammrulle

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ca 850 g lammtunnbringa, benfri
  • 150 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • Tillbehör:
  • Potatis
  • Brysselkål
  • 2-3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • maizena
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
  • 2. Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
  • 3. Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
  • 4. När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
  • 5. Koka potatis och brysselkål och servera till.