Lammrulle
Lammrulle
  • 4
  • 25m
  • 6h

Lammrulle

Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ca 850 g lammtunnbringa, benfri
  • 150 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • Tillbehör:
  • Potatis
  • Brysselkål
  • 2-3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • maizena
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
  • 2. Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
  • 3. Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
  • 4. När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
  • 5. Koka potatis och brysselkål och servera till.