Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • ca 850 g lammtunnbringa, benfri
  • 150 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • Tillbehör:
  • Potatis
  • Brysselkål
  • 2-3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • maizena
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
  • Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
  • Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
  • När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
  • Koka potatis och brysselkål och servera till.

Diskussion om Lammrulle

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Thailändska köttbullar

schedule5h

3.8 / 5. 11

Gulaschgryta

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 203

Heta revben i Express

schedule15 minuter

4 / 5. 92

Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Indisk Korma med lamm

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 102

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

Asiatiskt lamm

schedule7-8 timmar på låg

3.9 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot