Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- ca 850 g lammtunnbringa, benfri
- 150 g lammfärs
- 1 gul lök
- 100 g champinjoner
- salt och peppar
- smör till stekning
- Tillbehör:
- Potatis
- Brysselkål
- 2-3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- maizena
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
- Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
- Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
- När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
- Koka potatis och brysselkål och servera till.
Diskussion om Lammrulle
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Grillad sandwich med oxbringa eller högrev
schedule7-8 timmar på low
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
schedule6-7 timmar på låg
Lammchili
schedule8-10 timmar på låg
Mustig lammgryta
schedule6-8 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept