Lite pilligt att göra men slutresultatet är en riktig delikatess. Vill man, kan man ändra fyllningen till något annat. Tillagningen blir ändå densamma
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- ca 850 g lammtunnbringa, benfri
- 150 g lammfärs
- 1 gul lök
- 100 g champinjoner
- salt och peppar
- smör till stekning
- Tillbehör:
- Potatis
- Brysselkål
- 2-3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- maizena
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ansa och finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör ca 5 min. Blanda med lammfärs.
- Lägg lammtungbringan med köttsidan upp. Salta och peppra. Fördela köttfärsblandningen på bringan. Rulla bringan hårt. Bind köttet. Bryn runt om i en stekpanna tills den fått färg.
- Lägg den i grytan, häll i 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Koka på låg i 6 timmar.
- När den är klar ta ur rullen, vispa i grädden och red ev med lite maizena. Koka på hög tills den sjuder.
- Koka potatis och brysselkål och servera till.
Diskussion om Lammrulle
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Julskinka Express
Lammbringa med linser
schedule10 timmar på låg
Oxsvansgryta
schedule6-8 timmar på låg
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
Marockanska lammlägg
schedule8-9 timmar på låg
Mustig lammgryta
schedule6-8 tim på låg
Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!