

Lamm är både mycket gott och även typisk påskmat. Varför inte passa på att göra steken i din Crock-Pot, här på traditionellt grekiskt sätt?
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 stora potatisar
- 4 morötter
- 2 palsternackor
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- Rivet skal av en citron
- 4 kvistar färsk rosmarin
- 1,5-2kg urbenad lammstek
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Smörj grytan med olja. Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka och lägg i botten.
- Lägg, citronzest, rosmarin, salt, peppar och vitlök i en skål och rör ordentligt med en sked tills det är en pasta. Gnid in lammet med detta.
- Bryn lammsteken runt om i en stekpanna tills den fått färg. Lägg den ovanpå potatisen i grytan. Häll i vinet i stekpannan och vispa runt så att alla kryddorna följer med när du häller det över lammsteken.
- Koka på låg i 4-5 tim, eller tills lammet är rosa. Har du termometer i ska den vara på 58-60 grader C.
Diskussion om Lammstek på grekiskt vis
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Grillat och ölbraiserat lammkött
schedule6-7 timmar på high

Irländsk shepherd’s pie
schedule7–9 timmar på låg, 3-4 timmar på hög
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Lammstek på grekiskt vis
schedule4-5 timmar

Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot