Lammstek på grekiskt vis
Lammstek på grekiskt vis
  • 8
  • 15m
  • 5h

Lammstek på grekiskt vis

Lamm är både mycket gott och även typisk påskmat. Varför inte passa på att göra steken i din Crock-Pot, här på traditionellt grekiskt sätt?

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • Rivet skal av en citron
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1,5-2kg urbenad lammstek
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj grytan med olja. Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka och lägg i botten.
  • 2. Lägg, citronzest, rosmarin, salt, peppar och vitlök i en skål och rör ordentligt med en sked tills det är en pasta. Gnid in lammet med detta.
  • 3. Bryn lammsteken runt om i en stekpanna tills den fått färg. Lägg den ovanpå potatisen i grytan. Häll i vinet i stekpannan och vispa runt så att alla kryddorna följer med när du häller det över lammsteken.
  • 4. Koka på låg i 4-5 tim, eller tills lammet är rosa. Har du termometer i, ska den vara på 58-60 grader C.