Gott och saftigt blir det med rökt kött i Crock-Pot.

Recept av Jamie Oliver Foto: All Ways lead to the kitchen

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg rökt eller rimmad skinka (helst med ben)
  • 2 lagerblad
  • Färsk timjan
  • Färsk slätbladig persilja
  • Hela pepparkorn
  • 6 morötter, tvättade
  • 1 stor fänkål, delad i 6 bitar
  • 6 scharlottenlökar
  • 1 selleribunt
  • 400 g potatis, delade
  • 6 rovor, små skalade
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 nävar gröna blad, t ex spenat eller mangold
  • 1 näve broccoli, utan stjälk
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg skinkan i en stor gryta, täck med vatten. När vattnet börjar koka häller du av det. (Detta gör att rätten inte blir så salt)
  • Gör ett knyte av lagerblad, timjan och persilja. Lägg ner det tillsammans med köttet och pepparkornen i grytan häll på 3 dl vatten. Sätt på låg och koka i 4 tim.
  • Tillsätt morötter, fänkål, lök, selleri, potatis och rovor. Krydda och fortsätt koka på låg 4 tim till.
  • Plocka upp skinksteken och sila grönskarna i durkslag. Häll tillbaka buljongen i grytan. Lägg i bladen och broccolin och låt koka på hög 20 min, tills allt är mjukt.
  • Plocka ur all grönsaker ur grytan och lägg bredvid köttet, smaka av buljongen och häll över. Garnera med persilja och servera med senap till.

Diskussion om Långkok med rökt skinka och vårgrönt

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot