Långkok med rökt skinka och vårgrönt
Långkok med rökt skinka och vårgrönt
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Långkok med rökt skinka och vårgrönt

Gott och saftigt blir det med rökt kött i Crock-Pot.

Recept av Jamie Oliver Foto: All Ways lead to the kitchen

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg rökt eller rimmad skinka (helst med ben)
  • 2 lagerblad
  • Färsk timjan
  • Färsk slätbladig persilja
  • Hela pepparkorn
  • 6 morötter, tvättade
  • 1 stor fänkål, delad i 6 bitar
  • 6 scharlottenlökar
  • 1 selleribunt
  • 400 g potatis, delade
  • 6 rovor, små skalade
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 nävar gröna blad, t ex spenat eller mangold
  • 1 näve broccoli, utan stjälk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg skinkan i en stor gryta, täck med vatten. När vattnet börjar koka häller du av det. (Detta gör att rätten inte blir så salt)
  • 2. Gör ett knyte av lagerblad, timjan och persilja. Lägg ner det tillsammans med köttet och pepparkornen i grytan häll på 3 dl vatten. Sätt på låg och koka i 4 tim.
  • 3. Tillsätt morötter, fänkål, lök, selleri, potatis och rovor. Krydda och fortsätt koka på låg 4 tim till.
  • 4. Plocka upp skinksteken och sila grönskarna i durkslag. Häll tillbaka buljongen i grytan. Lägg i bladen och broccolin och låt koka på hög 20 min, tills allt är mjukt.
  • 5. Plocka ur all grönsaker ur grytan och lägg bredvid köttet, smaka av buljongen och häll över. Garnera med persilja och servera med senap till.