Tack för din röst!
Du har redan röstat!
Äpple, senap och pepparrot är klassiska smaker när hösten kommer och vi vill börja laga grytor igen efter sommarens kalla rätter. Här är ett recept på långkokt bog med rökig smak tillsammans med pepparotskål och senapscréme.
Recept från Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.
Omgjort recept för Crock-Pot Slowcooker.
Rökvätska (liquid smoke) finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Stuvad kål:
Pepparrotskål
200g Spetskål
1 msk citronsaft
2 msk riven pepparrot
1 tsk socker
1 tsk salt
3 msk olja
Skiva spetskålen tunnt och häll över kokande vatten. Låt stå i 10 min. Häll av vattnet.
Mixa citronsaft med pepparrot, socker och salt
Häll i olja och mixa till en tjock dressing.
Vänd ner spetskålen.
Äppel- och senapscrème
0,5 dl majonäs
0,5 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk konc äppeljuice
salt
Blanda ihop till en jämn crème.
Kommentar
Gudomligt god! Jag råkade köpa rimmat sidfläsk istället för bogen det här kommer jag göra fler gånger!