Denna vegetariska Lins- och Quinoa-Chilin var min räddning när jag hade en mycket upptagen vecka framför mig och hade haft väldigt intensiv helg, fylld med aktiviteter. Eftersom jag inte hade handlat när jag hade varit borta hela helgen, använde jag mig av det som fanns i skafferiet (linser, quinoa, tomater, lök, vitlök, kryddor) och några paprikor, som bara råkade vänta på att tillagas, i kylskåpet. Allt gick ner i min slowcooker, enkelt och lätt.
Denna rätten är full av gott vegetariskt protein från linser och pintobönor, och det är en skål med fylld med mycket näringsämnen. Jag toppar alltid min chili med vanlig grekisk yoghurt och lite ost för att göra den ännu godare. Kan användas till tacos också, med tortilla, sallad och riven ost.
Recept av: Aggies kitchen, www.aggieskitchen.com
Inga kommentarer »Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 selleristjälk, hackad
- 2 paprika, hackad
- 1 burk krossade tomater
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl vatten
- 2 dl torkade linser
- 1 burk Pinto bönor
- 2 msk chilipulver
- 2 tsk spiskummin, mald
- 1 matsked oregano
- 1 dl okokt quinoa
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i din Crock-Pot. Koka på Låg i 8 tim.
- Servera chili med dina favorit-toppings: strimlad ost, vanlig grekisk yoghurt eller gräddfil, avokado, purjolök, koriander
Diskussion om Lins- och quinoachili
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Frittata med broccoli
Kornotto med svamp
Indisk linsgryta
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!