Madrasgryta
Madrasgryta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Madrasgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Indisk köttgryta där du kan använda lamm, nöt eller kyckling. Köp färdig Madras currypasta (fortsätt från punkt 2) eller gör egen, enligt receptet.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kardemummaskidor, delade
  • 1 tsk koranderfrön
  • 1 tsk kummin, hel
  • 1 tsk svartpepparkorn, hela
  • 1 tsk mald, torkad chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 700g kött
  • 25g smör
  • 300ml naturell yoghurt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Madras-pasta: Skrapa ut fröna ur kardemummakapslarna. Mortla alla kryddor tillsammans. Hacka ena löken och blanda med vitlöken. Mosa ihop allt till en pasta och blanda med tomatpurén och salt.
  • 2. Lägg köttet tillsammans med Madras-pastan i en tättslutande burk eller påse och marinera i 2 timmar eller över natten.
  • 3. Skiva löken och stek i smör till den blir ljusbrun. Lägg i den i Crock-.Poten.
  • 4. Bryn köttet runt om, och blanda med alla kryddor från marinaden. Häll allting i Crock-Poten. Koka på hög i 3 tim eller låg 6 tim. (Använder man t ex högrev av nöt kan tiden bli lite längre). Smaka av och krydda extra om det behövs.
  • 5. Häll i yoghurten när det är en halvtimme kvar och låt det bli varmt.
  • 6. Servera med ris och eller sallad.