Madrasgryta
Madrasgryta
  • 4
  • 15m
  • 4h

Madrasgryta

Indisk köttgryta där du kan använda lamm, nöt eller kyckling. Köp färdig Madras currypasta (fortsätt från punkt 2) eller gör egen, enligt receptet.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kardemummaskidor, delade
  • 1 tsk koranderfrön
  • 1 tsk kummin, hel
  • 1 tsk svartpepparkorn, hela
  • 1 tsk mald, torkad chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 700g kött
  • 25g smör
  • 300ml naturell yoghurt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Madras-pasta: Skrapa ut fröna ur kardemummakapslarna. Mortla alla kryddor tillsammans. Hacka ena löken och blanda med vitlöken. Mosa ihop allt till en pasta och blanda med tomatpurén och salt.
  • 2. Lägg köttet tillsammans med Madras-pastan i en tättslutande burk eller påse och marinera i 2 timmar eller över natten.
  • 3. Skiva löken och stek i smör till den blir ljusbrun. Lägg i den i Crock-.Poten.
  • 4. Bryn köttet runt om, och blanda med alla kryddor från marinaden. Häll allting i Crock-Poten. Koka på hög i 3 tim eller låg 6 tim. (Använder man t ex högrev av nöt kan tiden bli lite längre). Smaka av och krydda extra om det behövs.
  • 5. Häll i yoghurten när det är en halvtimme kvar och låt det bli varmt.
  • 6. Servera med ris och eller sallad.