Indisk köttgryta där du kan använda lamm, nöt eller kyckling. Köp färdig Madras currypasta (fortsätt från punkt 2) eller gör egen, enligt receptet.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 kardemummaskidor, delade
- 1 tsk koranderfrön
- 1 tsk kummin, hel
- 1 tsk svartpepparkorn, hela
- 1 tsk mald, torkad chili
- 2 tsk riven ingefära
- 2 lökar
- 2 stora vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 700g kött
- 25g smör
- 300ml naturell yoghurt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Madras-pasta: Skrapa ut fröna ur kardemummakapslarna. Mortla alla kryddor tillsammans. Hacka ena löken och blanda med vitlöken. Mosa ihop allt till en pasta och blanda med tomatpurén och salt.
- Lägg köttet tillsammans med Madras-pastan i en tättslutande burk eller påse och marinera i 2 timmar eller över natten.
- Skiva löken och stek i smör till den blir ljusbrun. Lägg i den i Crock-.Poten.
- Bryn köttet runt om, och blanda med alla kryddor från marinaden. Häll allting i Crock-Poten. Koka på hög i 3 tim eller låg 6 tim. (Använder man t ex högrev av nöt kan tiden bli lite längre). Smaka av och krydda extra om det behövs.
- Häll i yoghurten när det är en halvtimme kvar och låt det bli varmt.
- Servera med ris och eller sallad.
Diskussion om Madrasgryta
2 tankar om “Madrasgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kyckling Gumbo
schedule6 timmar på låg
Tex-Mex kalkon-wraps
schedule7 timmar på låg
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Madrasgryta
schedule6-7 timmar på låg
Lammgryta med saffran
schedule6-8 timmar på Låg
Pepparrotskött
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hej! undrar om varför det inte är någon vätska till rätten? ska den koka torr med kryddorna? jag är ny på detta så jag kanske har missat något, och Madras currypasta verkar inte finnas i en vanlig affär/ Jari
Hej!
Receptet på “madras currypasta” står i receptet om du inte hittar någon färdig. Ja, du behöver inte någon extra vätska när du slowcookar. Kött och grönsaker ger ifrån sig tillräckligt med vätska.