Magisk fläskfilé i chutneysås
Magisk fläskfilé i chutneysås
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h 30m tillagningstid

Magisk fläskfilé i chutneysås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“Idag testade jag en ny rätt. Det blev en magisk fläskfilé i chutneysås i Crock-Pot. Saftig fläskfilé i sås med lök och mango chutney. Köttet blev verkligen mört och smakrikt av att tillagas på svag värme under lång tid och såsen ville man nästan sleva i sig av. På riktigt bland den godaste köttgrytan jag lagat och ätit på länge!”

Receptet kommer från attlevasunt.se

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg fläskfilé
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mango chutney
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • smör till stekning
  • Salt, peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa och skiva köttet.
  • 2. Hacka lök och vitlök.
  • 3. Strimla bacon.
  • 4. Bryn köttet i lite smör på båda sidor i Crock-Potgrytan på spisen för de modeller som klarar detta eller i en stekpanna på spisen.
  • 5. Salta och peppra.
  • 6. Lyft ut köttet.
  • 7. Fräs även bacon och lök i grytan/stekpannan tills baconet börjar få färg.
  • 8. Lyft tillbaka grytan på tillagningsenheten. Lägg åter ner köttet.
  • 9. Lägg i övriga ingredienser i grytan utom matlagningsgrädden.
  • 10. Låt gå i 4 timmar på låg effekt.
  • 11. Lyft sedan på locket. Häll i grädden, sätt tillbaka locket och låt gå 30 minuter på hög effekt.
  • 12. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
Information

Servera med till exempel ris och skålar med kokos, jordnötter och banan eller pressad potatis, kokt broccoli, haricots verts och en blandad sallad.