Makaronipudding med pumpa
Makaronipudding med pumpa
  • 5 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Makaronipudding med pumpa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här är en rätt som tar sin tid men är väl värd att vänta på. Det är en vegansk variant på Mac’n Cheese med pumpa istället för kött. Börja på morgonen med att tillaga allt utom makaronerna.
30-45 min innan servering läggs pastan i. Sen blandas allt samman.

Receptet kommer från: healthyslowcooking.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • På morgonen:
  • 4 dl (210 g) pumpa, i kuber
  • 1 dl (90 g) hackade tomater
  • 3,5 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 3 kvistar färsk timjan eller 1 1/2 tsk torkad
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1/2 tsk torkad
  • På kvällen:
  • 0,5 dl (24 g) bjäst flingor
  • 1-2,5 dl osötad vegetabilisk mjölk
  • 4 dl okokta fullkornsmakaroner
  • Salt och peppar, efter smak
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. På morgonen:
  • 2. Lägg i alla morgonens ingredienser i din Crock-Pot. Koka på låg i 7 till 9 timmar.
  • 3. 30 till 45 minuter före servering:
  • 4. Blanda bjäst och 1,2 dl av mjölken. Tillsätt blandningen i grytan och vrid upp den till hög värme. Rör i makaroner, täck och koka i 20 minuter.
  • 5. Rör väl och tillsätt mer mjölk om såsen blir för tjock. Koka i 15 till 25 minuter mer eller tills pastan är al dente. Tillsätt salt och peppar efter smak. Var noga med att kolla på pastan var 10: e minut eller så att den inte blir överkokt.
Information

Gör denna maträtt ännu nyttigare genom att lägga i några hackade färska broccoli.