Marockansk linssoppa
Marockansk linssoppa
  • 12 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 5h 30m tillagningstid

Marockansk linssoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Liksom de flesta soppor, blir denna marockanska linssoppa bättre när de lagas länge eftersom kryddorna får tid att utvecklas. Gör den en dag innan om du kan.  Det här lätta slowcooker /Crock-Pot receptet gör att du kan laga soppan medan du gör andra saker.

Recept av Joyce Hendley, Eatingwell

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 hackade lökar
  • 4 hackade morötter (normalstora)
  • 4 vitlöksklyftor, malda
  • 2 tsk god olivolja
  • 5-8 små morötter skalade
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk peppar
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl vatten
  • 7 dl hackad blomkål
  • 5 dl linser
  • 1 burk tärnade tomater
  • 2 msk tomatpasta
  • 1 l hackad färsk eller fryst spenat
  • 1,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 msk citronsaft
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Kombinera lök, morötter, vitlök, olja, kummin, koriander, gurkmeja, kanel och peppar i en Crock-Pot. Tillsätt buljong, vatten, blomkål, linser, tomater och tomatpasta och rör om tills det är väl blandat.
  • 2. Lägg på locket och koka tills linserna är mjuka, 4 till 5 timmar på hög eller 8 till 10 timmar på låg.
  • 3. Under de senaste 30 minuterna av kokningen rör i spenaten och låt den koka med. Strax före servering, rör i koriander och citronsaft.
Information

Servera med creme fraîche och ett nybakat gott bröd.