Liksom de flesta soppor, blir denna marockanska linssoppa bättre när de lagas länge eftersom kryddorna får tid att utvecklas. Gör den en dag innan om du kan. Det här lätta slowcooker /Crock-Pot receptet gör att du kan laga soppan medan du gör andra saker.
Recept av Joyce Hendley, Eatingwell
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 hackade lökar
- 4 hackade morötter (normalstora)
- 4 vitlöksklyftor, malda
- 2 tsk god olivolja
- 5-8 små morötter skalade
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk gurkmeja
- ¼ tsk kanel
- ¼ tsk peppar
- 12 dl grönsaksbuljong
- 4 dl vatten
- 7 dl hackad blomkål
- 5 dl linser
- 1 burk tärnade tomater
- 2 msk tomatpasta
- 1 l hackad färsk eller fryst spenat
- 1,5 dl hackad färsk koriander
- 2 msk citronsaft
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Kombinera lök, morötter, vitlök, olja, kummin, koriander, gurkmeja, kanel och peppar i en Crock-Pot. Tillsätt buljong, vatten, blomkål, linser, tomater och tomatpasta och rör om tills det är väl blandat.
- Lägg på locket och koka tills linserna är mjuka, 4 till 5 timmar på hög eller 8 till 10 timmar på låg.
- Under de senaste 30 minuterna av kokningen rör i spenaten och låt den koka med. Strax före servering, rör i koriander och citronsaft.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept