
En av höstens favoriter är lammkött – här tillagat på ett på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig smaksatt av mustiga marockanska kryddor. Serveras gärna ihop med couscous, turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Andra goda tillbehör är hackad koriander, avokado och smulad fetaost.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 4 stora lammlägg (ca 2 kg)
- 3 hackade lökar
- 1 msk koriander
- 1 msk spiskummin
- 1 msk kardemumma
- 1 tsk paprika
- 1 tsk riven ingefära
- ½ tsk malen kryddpeppar
- 2-3 dl fylligt rött vin
- 2 dl kycklingbuljong
- 4 dl urkärnade plommon
- 1-2 pkt saffran
- 1 kanelstång
- Färsk persilja till servering
- Kokt couscous till servering
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Krydda lammläggen ordentligt runt om med salt och peppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek lammläggen i omgångar så de får lite yta. Flytta över till en tallrik sålänge.
- Stek löken tills den mjuknat och tillsätt sedan alla kryddor. Häll över i Crock-poten och tillsätt resten av ingredienserna och lägg i lammläggen. Koka på låg i 8-9 timmar.
- När det är klart, servera det antingen på benet eller strimlat tillsammans med couscous.
Diskussion om Marockanska lammlägg
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Ramen – Thai röd curry

Grillade lammlägg
schedule6 timmar på låg

Chili med svarta bönor
schedule8 timmar på låg
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Palak gosht – Indisk Lammgryta
schedule4-6 timmar på låg

Lammbringa med linser
schedule10 timmar på låg

Mustig lammgryta
schedule6-8 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept