Mexikansk kycklingsoppa
Mexikansk kycklingsoppa
  • 5 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Mexikansk kycklingsoppa

Jag älskar denna Kyckling Enchilada Quinoa-soppa! Jag har gjort den förmodligen 6 gånger redan. De första gångerna gjorde jag den med kycklinglår och majstortillas men då jag inte gillar texturen av kycklinglår så bytte jag till kycklingbröst och jag ville göra den ännu nyttigare så jag bytte tortillas mot quinoa. Jag har också lagt i avokado eftersom det passar bra i mexikanska soppa.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 gram skinn-och benfria kycklingbröst
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 burk svarta bönor, avrunna och sköljda
  • En gul lök, halveras från rot till topp och skalas
  • ca 400 gram mild röd Tacosås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk tärnade tomater
  • 1 1/2 tsk anchochilipulver
  • 1 1/2 tsk mald kummin
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2/3 kopp torr quinoa
  • 3,5 dl majs
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ost, gräddfil och tortillachips
  • 1/4 kopp hackad koriander
  • En avokado, tärnad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i hönsbuljong, tacosås, tomater, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar. Lägg i kyckling, lök och vitlök. Sätt på locket och koka på låg värme tills kycklingen är genomstekt, ca 6 timmar.
  • 2. Lägg i quinoa under de sista 30 minuterna av kokningstiden.
  • 3. Ta bort löken och kassera.
  • 4. Ta upp kycklingen och tärna eller strimla den.
  • 5. Lägg majs och svarta bönor i soppan och låt det bli varmt. (Värm dem i micron om du vill äta direkt).
  • 6. Lägg tillbaka kycklingen och rör i avokado och koriander.
  • 7. Servera varm med ost, gräddfil och tortillachips.